İÇ BARIŞA KAVUŞMAMIZ ŞARTTIR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İÇ BARIŞA KAVUŞMAMIZ ŞARTTIR
Haberin Tarihi: 25.9.2013 10:04:00 - Okunma Sayısı:1510 defa okundu.

İÇ BARIŞA KAVUŞMAMIZ ŞARTTIR

 

            İçinde yuvarlandığımız didişme ortamı, ayrıcalıksız hepimiz için zararlı ve tehlikeli! En ezik vatandaşımız olduğu kadar, en zenginler ve pek güçlü görünen makam sahipleri de böyle bir didişme ve çatışma ortamında huzur bulamaz; emniyet içinde olamazlar. Geçmişimiz ortak olduğu gibi; geleceğimiz de ortaktır. Hepimizin o geçmişe saygı duymamız ve barışık olmamız ölçüsünde; geleceğimiz parlak veya karanlık olabilir. Partiler ve kurumlar birbirinin düşmanı değildirler. Hepsinin varlık amacı, ülkemizi ve halkımızı emniyetli, mutlu ve müreffeh kılmaktır.

            Dünyada hiçbir iktidar ve güç, sonsuza kadar var olmamış. Politikacıların kendi yandaşları tarafından beğenilmesi de marifet sayılmaz. Yalnız devlet kesesinden beslenen yandaşlarca değil; tarafsızlar ve karşıtlarca da beğenilip, takdir edilmek gerek!                                                                                           

            Partiler halkın mutluluğu ve barışıklığı için vardır. Bu amaca ulaşmak üzere, farklı yollardan da olsa çalışmak zorundadırlar. Birbirine kin duymaları; öfkeler saçarak düşmanlık gütmeleri ülkenin ve sonunda kendilerinin zararına olur. Dernekler, Partiler, düşünce toplulukları ve her türlü kurumlar; ulusumuzun ve ayrıcalıksız tüm insanlarımızın daha çok refaha ve gelecek garantisine kavuşması için çalışmalılar. Öyle yapmayan  varsa; mutlaka o yola girmeli.  Varlıklarını sürdürebilmeleri de, toplumumuzun barış içinde parlak geleceklere kavuşmasına bağlıdır. Hiçbir yetkili veya hevesli, vatandaşlarımızı kendi yandaşı veya karşıtı olarak göremez ve böleme Bugünkü karmaşa ortamında, bu kurala uyulmamasının da payı var. Makam sahipleri, tüm vatandaşları eşit tuttukları ölçüde saygı ve sevgiyi hak ederler.

            Askerlerimiz, Emniyet güçlerimiz devletimizin olduğu kadar; halkımızın da çocukları, emniyet gücüdürler iftihar kaynaklarımızdırlar. Halkın çocukları olan polislerimizi, kendi kardeşleriyle her seferinde karşı karşıya getirip çatıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Halkımıza ve askerimizle polisimize; silah çekenler de, hiçbir şekilde himaye ve destek veya yumuşaklık görmemeliler.

            MAHKEME KADI EFENDİNİN MÜLKÜ DEĞİL!

            Nasıl ki, yargıçlarımız o kutsal makamlarda kendi çıkar ve güçlülükleri için oturmuyorlarsa... Adaletin yerine gelmesi için uğraşıyorlarsa... Bütün makam sahipleri de; o makamın gücünü kendilerinin, ailelerinin veya partileriyle yakınlarının çıkarı ve zenginleşmesi için kullanamazlar. Rahmetli Faruk Sükan ile aynı ilde fakat ayrı partilerde görev yapıyorduk. İçişleri bakanıyken bir gece tüm milletvekillerinin dolaplarında arama yaptırmış; sonra da pişman olmuştu. Her karşılaşmamızda iltifat eder. topluluklarda beni överdi. Partisinin ilçe kongresinde alkışlatmıştı. Öyle bir barışıklığa şimdi daha çok ihtiyacımız var. Her makam ve servet geçici!

            BAKİ KALAN BU KUBBEDE BİR HOŞ SEDADIR!

            Dünya hayatı kısa sürer. Hırslara, kinlere gömülmektense; hepimiz bir hoş seda bırakmaya yönelmeliyiz!                                                                                              

            İçinde bulunduğumuz iç didişme ve komşumuz olan devletlerin işlerine karışma ortamı; üretim ve ihracatımızı baltalamakta... Tüm vatandaşlarımızı kucaklayan ve hepsini eşit tutarak ulusal birliği güçlendiren; savaş tehlikelerinden uzak duran bir hamleye şiddetle ihtiyacımız var. İç ve dış barışı sağlarsak, parlak geleceklere kesinlikle kavuşuruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap