TÜRKİYE'DE LAİKLİK ÖLDÜ!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜRKİYE'DE LAİKLİK ÖLDÜ!
Haberin Tarihi: 1.10.2013 17:03:00 - Okunma Sayısı:1248 defa okundu.

TÜRKİYE’DE LAİKLİK ÖLDÜ!

            Başbakan Tayyip Erdoğan’ın paketinden laikliğin cenazesi çıktı.

            Sanki yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ülkemizde dinimize karşı çıkan varmış gibi kimsenin dinine, inancına karışılmayacak, diyor başbakan. Böylece sokaktan, onun bunun elinden Atatürk dönemi yasalarıyla güvence altına alınan dinî inanç tekrar sokağa düştü.

            Dini, çıkar amaçlı kullanan zaviyeler ve bazı tekkeler şimdi hortlayıp karanlık dehlizlerinden gün ışığına çıkacaklar. Halkın en zayıf noktası dinî inançları sömürmeye başlayacaklar. Ülkemizde İslam, bilim dalı olmaktan çıkıp tekke ve zaviyelerde kendini bilmezlerin elinde oyuncak olacak. Batıl inançlar yine İslam’ın içine sokulacak. Uydurma hadislerle halk aldatılacak. Diyanet’in güçlü elinden alınan İslam, kırık dökük bilgilere sahip olanların elinde olumsuz şekilde biçimlenecek.

            Laikliğin birinci ve en önemli yanı İslam dinini sokaktan, başına sarığı geçirip kendini din adamı diye tanıtan yobaz kişiler ile tekke ve zaviyelerin elinden kurtarıp İlahiyat Fakülteleri’nde yetişen gerçek din adamlarına teslim etmekti. Bunda da epey başarılı olunmuş ve günümüze değin ülkemizde dinî inançlar gerçek din adamları tarafından öğretilmişti.

            Açıklanan paketten sonra geriye dönüş başlayacak. Sarığı, cüppeyi başına geçiren sokaklara dökülecek ve yüz yıl öncesi Türkiye’sinde görülen kılık kıyafetler ortalığı dolduracak.

            Erkekler sarıklı cüppeli ve iki karış uzamış sakallarıyla; kadınlarımız da türban ve kara çarşafları ile sokakları ve daireleri, okulları dolduracaklar. Çünkü türbanın önünün açılması ile kara çarşafa da fırsat verilmiş oldu.

            Savunmaları da dini inançlarımızdan dolayı bize karışamazsınız, şeklinde olacak.

            Göreceksiniz en kısa zamanda bunlar olacak. Çünkü Türkiye’de oynanan en büyük oyunlardan biri de etnik oyunların yanında din oyunlarıdır.

            Ne yazık ki Tayyip Bey’in açıkladığı paket bu gidişe yeşil ışık yakıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap