YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YEREL SEÇİMLERE DOĞRU
Haberin Tarihi: 7.10.2013 10:31:00 - Okunma Sayısı:1930 defa okundu.

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

 

            Yerel seçimler yaklaşıyor. Biraz dur deseniz de zaman durmuyor, vakit işliyor. Reisliğin görev süresi olan beş yılı bitmeyecek zanneden zihniyetler aaa... ne çabuk geçiverdi diyor, bir bitse diyenlere de o beş sene elli yıl gibi geliyor. Bu, zaman mefhumunun insan doğasındaki cereyan şeklidir.

            Seçimler öncesi ilk seçilecek olan aday “sorunları biliyorum, çözümleri ile geliyorum” sloganı ile gelir, seçilince sorun ve soru işareti üretmeye başlar. İkinci kez adaylığında ise “yarım kalan projelerimi tamamlamak için geliyorum” der, (sözde) projeler bir türlü tamamlanamaz, zira devinim buna engeldir.

            Hiçbir pehlivan üç ay, beş ay, altı ay sonra yapılacak güreş müsabakaları için “nerede bu güreşecek pehlivanlar” diye nara atmaz. Atmadığının sebebi pehlivanlığın asaletinden ve pehlivanların centilmenliğindendir. Gün veya günü gelir meydanlarda güreşilir, galibiyete/mağlubiyete boyun eğilir. Eğer nara atarsanız bunun adına “erken öten horozun ibiği kesilir” derler veya bir “yiğit” gelir, silindir gibi ezer geçer. Bu örnek seçime girecek reis adayları için de geçerlidir. Onun içindir ki; büyükler “mağrurlanma padişahım senden büyük Allah var” demişlerdir.

            Mağrurlanmamak için mütevazi olmak, mütevazi olmak için insanı sevmek, insanı sevmek için hor görmemek, hor görmemek için fikre saygı, fikre saygı için de dinlemek gerekir. AZ uyu, AZ ye, AZ konuş ama ÇOK DİNLE demiş erenler.

            Yukarıdaki satırlar camideki hatip vaazı gibi oldu ama ne var ki bunda da yaşamın gerçeği saklı. Sıradan vatandaşlar ve herkes için geçerli olan bu kuramlar şehr-i eminler için iki defa geçerlidir.

            Yazının başlığındaki gibi takvim yerel seçimlere doğru yol alırken, bu yol üzerinde bir “EĞİRDİR EVİ” var. Bu evde her hafta salı günleri mola verebilir miyiz acaba diye düşünüyorum. Zeki Tarhan’ın ifadesiyle “Eğirdir Parlamentosu”nun kültür paylaşımının vücut bulduğu, memlekete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan duyarlı insanların randevulaştığı mekan, “Bir başkadır benim Eğirdir’im” şarkısının terennüm edildiği bir nevi oditoryumdur Eğirdir Evi.

            Sayın Şengöl’ün ve Gencay’ın batık belediye (!) zamanında kapısı ardına kadar açık olan Eğirdir Evi şeffaf, modern, anlayışlı, herkesi kucaklayan, caddede, sokakta görülen, görünen, görüşülen herkesle fotoğraf çektiren ve belediyeyi batık ve bataklıktan kurtaran bir belediye başkanı döneminde üç adet asma kilitle kapalı.

            Hayret!...

            Sayın Nuri Bey;

            Eğirdir Evi’ni toplantılara açınız. Orada eğer eleştirilmekten korkuyorsanız, söz eleştirmeyeceğiz. Sözlü tacize uğrama endişeniz varsa, söz taciz edilmeyeceksiniz. Gelenlere ikram masrafı ağır olur diyorsanız, söz size para harcatmayacağız (1). Ve yine size söz “icraatın içinden” benzeri program olacak ve sizi alkışlayacağız (!)

            Son söz;

            Yabancısı olmadığınız ve belediye başkanlığına giden yol basamaklarından biri olarak kendinizi lanse ettiğiniz ve moderatörlüğünü yaptığınız önceki toplantılar gibi en güzel fotoğrafları da EĞİRDİR EVİ’nde çektireceğiz.

            Bilmem anlatabildim mi?...

(1) İkramlar İzzet Özdamar’dan SÖZ.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap