23 NİSAN FESTİVALİNİN MUHTEŞEM GALASI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,23 NİSAN FESTİVALİNİN MUHTEŞEM GALASI
Haberin Tarihi: 1.5.2013 11:14:00 - Okunma Sayısı:1763 defa okundu.

Duygularımız öylesine kabardı ki ufukların ötesi bile yüreğimizde oluşan coşkuyu anlatamaz.

23 NİSAN FESTİVALİNİN MUHTEŞEM GALASI

            Duygularımız öylesine kabardı ki ufukların ötesi bile yüreğimizde oluşan coşkuyu anlatamaz.

            İstediğimiz işte bu!..  İstediğimiz, vatanın kolay kazanılmadığını ortaya koymak; Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisanı çocuk bayramı ilan etmesindeki anlamı kavramak ve Türk ulusunun geçmişini unutmadan yüreğinde, beyninde geleceğe parlak ve ışıklı yollarda sonsuza değin ilerlemektir.

            Eğirdir Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Eğirdir 23 NİSAN Egemenlik ve Çocuk Bayramı Festival Gecesi” bize unutulmaz bir gece yaşattı. Ruhumuz dinlendi;  gönüllerimiz bağlamanın  telleri gibi ince duygularla yüklendi.

            Başımız göklere erdi. Çünkü ulusumuzun yokluktan varlığa ulaştığını gördük. Gurur duyduk; çünkü Türk bayrağının yanında koca solonu posterde izleyen Atatürk’ün çocukların neşesini gördükçe gözlerinin parladığını gördük. Onurlandık, atası Atatürk olan bir ulus olmanın bir ayrıcalık olduğunu bir kez daha anladık.

            Gala, bütün bu duyguları bize doyasıya yaşattı. Çocukların gönüllerince eğlendiklerini görmek bir zevkti. Eğirdir’e gelen yedi yabancı ve Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti çocuklarını görmeliydiniz. Bizlere unutulmaz anlar yaşattılar. Saatler dursun istedik. Çocuklar hünerlerini, oyunları sergilesinler ve biz izleyiciler onları saatlerce izleyelim.

Hangi birini anlatalım?.. İnanın bu satırlar onların coşkusunu ve oyunlarındaki güzellikleri anlatmaya yetmez. Hele Gürcistan ekibinin Kafkas ezgileriyle sergiledikleri oyun dayanılmaz güzellikteydi. Hint ekibinin estetik bedensel hareketleri bizleri Hint filmlerindeki ekzotik duygulara taşıdı. Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti ekibinin keman resitali harikaydı. Eğirdir Süleyman Demirel İlk  Öğretim  Okulu’nun efe oyunları bizi Ege’ye, İzmir’in kurtuluş günü mücadelesine kadar taşıdı.

            Gecenin kapanış saatinde Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz Bey’in, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’in ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak’ın çocuklarla sahnede oynayışları görülmeye değer renklerden biriydi.

            Böyle bir geceyi, 23 Nisan kutlamasını yaşatan emeği  geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etmek bir borç. Organizeyi yapan Eğirdir Kaymakamlığı’na, festivali uygulayan Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne, festivali n maddi yönünü karşılayan sponsorlara ve katkılarından dolayı Eğirdir Belediye Başkanlığı’na, yabancı çocukları evlerinde barındıran Eğirdirli ailelere ve burada adlarını sıralayamadığımız en küçüğünden en büyüğüne değin emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

            Eğirdir’in tanıtılması bu tür etkinliklerle olabileceği aklımızdan çıkmamalıdır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap