Şimdi de, Butik-Tematik Üniversite müjdesi verilmekte

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şimdi de, Butik-Tematik Üniversite müjdesi verilmekte
Haberin Tarihi: 25.10.2013 11:16:00 - Okunma Sayısı:1842 defa okundu.

Günler, aylar, yıllar geçer… Yeni Müjdeler Gelir… Sonuç?!!!   Şimdi de, Butik-Tematik Üniversite müjdesi verilmekte

 

            TARHAN’nın müjdesi gerçekleşecek mi? Eğirdir’e Üniversite kurulması yıllardır dile getirdiğimiz hayalimizdi… Fakat bir fakülteyi bile (Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi (ESÜF)) Eğirdir’de tutamadık. Yetkililere soruyoruz, ESÜF neden Isparta’ya taşındı… Yanıt yok… Taşınmasındaki neden hocaların ve öğrencilerin Eğirdir’i istememesi mi? Fakat olur mu?

            *Hoca ve öğrenci isteğine göre bir yere fakülte açılmayacağı gibi, taşınamaz da. Hocalar ve öğrenciler okul seçiminde özgürdürler. “ESÜF Eğirdir’de olduğu için tercih edilmiyor” denilmekte de. ESÜF 3 yıldır Isparta’da değil mi? Peki neden??????????

            * “ESÜF’ü bu yıl da öğrenci tercih etmedi”nin arkasına sığınarak, gidişini önemsememek büyük bir yanlıştır. Fakülte nedir? ESÜF sadece lisans eğitimi veren bir fakülte değildir. Yüksek lisans ve doktora eğitimi de vermektedir. Her yıl çok sayıda üniversite mezunu Lisans Üstü Eğitim için ESÜF’e başvurmaktadır.

  * ESÜF Isparta’ya taşınacağı zaman neler denildi ve ne müjdelerde bulunulduydu… “ESÜF’ün Isparta’ya gitmesine üzülmeyin, biz Eğirdir’e İngilizce eğitim veren Tıp Fakültesi açacağız!” denilmedi mi? Günler, yıllar geçti Tıp Fakültesi açılmadı… Ne zaman açılacak bilen var mı?

    * Isparta’ya taşınan Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi (ESÜF) binasının üzerinde  3 okul tabelası var, okullara neden yer bulamamakta Eğirdir?

            * ESÜF bahçesindeki ek yapılar yıkılalı bir yılı geçti… Okul inşaatı neden başlamadı? Bir bina  3 tabelayla  olmuyor… Eğirdir Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’na Temmuz 2013 LYS de neden yer (kontenjan) verilmedi? Ek kontenjandan ESHYO’na  öğrenci alınmasında kimler  nasıl uğraş gösterdi? Verirler bekle yelimle, sözle olmadı…

            * Şimdi de, Butik-Tematik Üniversite, Eğirdir Turizm Üniversitesi müjdesi verilmekte. Butik-Tematik Üniversiteler, yani belli bir alanda eğitim yapan üniversiteler… Sağlık, ekonomi üniversiteleri gibi… Devlet üniversitelerinde  YÖK yasasında  bu tür yenilikler var mı?  Olsa bile, Yüksek Okullarla üniversite kurulmaz. Eğirdir’e Butik Üniversite açılmasıyla ilgili karar çıktı mı? Göl; turizmin, ekonominin, yaşamın en önemli unsuru değil mi? Tematik’te göl, su var mı?

     Temennim; Butik Üniversite,  yabancı dille eğitim verecek olan Tıp Fakültesi müjdesine benzemesin? Müjdeler gerçekleşsin. O zaman da dönemin rektörü tarafından müjde verilmişti… Günler yıllar geçtikten sonra yeni müjdeler mi veriliyor?  Olmasın...

    Sayın rektörümüz eğer Butik Üniversite açılması konusunda müjde vermişse, bu sözü çok iyi değerlendirmeli ve hemen harekete geçilmelidir. Hiç zaman kaybedilmemeli, mazeret yaratılmamalıdır. Çünkü, YÖK yasasına göre rektörlerimiz en fazla iki kez rektör seçilebilmektedir.  Sayın Zeki TARHAN  yapmış olduğu  röportaj çok önemli … açılmış kapı…. Gayret… Teşekkürler sayın TARHAN.  Bu müjdede kalmamalı…

            Günler, aylar, Yıllar Geçiyor… İsimler değişerek müjdeler geliyor… Geliyor da ya sonuç? Denilmemeli… Harekete geçmeli…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap