90. YIL

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,90. YIL
Haberin Tarihi: 1.11.2013 10:51:00 - Okunma Sayısı:1882 defa okundu.

90. YIL

 

            29 Ekim 2013 tarihli Akın Gazetesi’nde sekiz sütuna manşet: “90. Yıla Yakışır Açılış Töreni”.

            Manşeti ister düzünden, ister tersinden okuyun manşet çok manidardır, görkemlidir ve gurur yüklüdür.

            Birinci ATATÜRK heykeli Nisan 1980’de merhum Sayın Hüsamettin Tanış tarafından açıldı. İkinci ATATÜRK heykeli Sayın Nuri Özmeral tarafından açıldı. 28 Ekim 2013 günü saat 13.30’da gerçekleşen ATATÜRK heykeli açılış töreninde göğsümüz kabardı. Demokrat, Laik hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti adına gözlerimizden gurur ve sevinç gözyaşı aktı. Heykel merkezi siyasi otoritenin handikapı olabilir ama Eğirdir’in ve Eğirdir’linin yüz akı oldu.

            Mevcut siyasi iktidarın “Andımız”ı kaldırdığı, devlet daireleri ve valilik tabelalarından TC harflerinin kaldırıldığı, “Türk Milliyetçiliği”nin etnik kimlik algısı yarattığı gerekçesiyle ayaklar altına alındığı, “Ne mutlu Türk’üm diyene” cümlesinin silinip atıldığı bu hassas dönemde ATATÜRK heykelinin açılışının yapılması (hem de ikinci) takdire şayandır.

            Sizi kutluyorum Nuri Bey. Ve de can-ı gönülden alkışlıyorum.

            Merkezi hükümet iktidarının ATATÜRK, TÜRK, TC kelime ve ibarelerinin üzerinde RET politikalarını uygulaması karşısında Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in rest çekme anlayış ve uygulaması umut ederim merkezi siyasi otoriteleri tarafından takdirle karşılanır.

            29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90’ncı yılını şölen atmosferinde kutladık. Ne mutlu Cumhuriyete, ne mutlu bizlere. Hele bir de ATATÜRK heykelinin de açılışı olunca şölenin tadı ikiye katlandı. Cumhuriyete karşı olanlara, millet yerine ümmeti özleyenlere, devrim kanunlarına karşı sistemli ve organize cemaatlaşmalara rağmen bu 90’ncı yıl kutlamalarının görkemi çekicin örs üzerindeki fonksiyonu misali oldu.

            İyi oldu, hoş oldu. Daha nice 90’lara, 190’lara…

            Gündüz kutlamalarından sonra gece gerçekleştirilen fener alayı daha bir güzeldi, coşkuluydu, daha bir göğsümüz kabardı. Babasultan’dan saat 18.45’de start alan fener alayı yürüyüşü “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” nidaları ile Kale Meydanı’ndı noktalandı. Ve orada muhteşem ATATÜRK heykelinin önünde İSTİKLAL MARŞI ve akabinde ANDIMIZ hep birlikte yüksek sesle okunarak yüreğimiz, ciğerimiz Cumhuriyet, demokrasi ve laiklik oksijeni ile doldu. Havai fişek gösterisi de kutlamanın cilası oldu.

            Ebabil kuşları ve fısıltı gazetelerinin bize iletilerine göre Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in başarı ile (bize göre) tanzim ve inşa ettiği ATATÜRK heykeli konusunda menfi tenkitler aldığıdır.

            Varsın tenkit etsinler Nuri Bey.

            Nakıs tenkitlerin hangi odaklardan geldiği, esameleri ile bizce malum. Bunlar cemaziyelevvelleri bilinen meczup tipler.

            Vız gelir, tırıs gider.

            “Cumhuriyet”e devam, “Laik demokrasi”ye devam, “Andımız”a devam, “Ne mutlu Türk’üm diyene” söylemine devam, hem de bütün haşmetiyle.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap