KOSOVA AYRI VE BAĞIMSIZ BİR DEVLETTİR. SIRBİSTAN'IN BİR BÖLGESİ VEYA PARÇASI DEĞİLDİR!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KOSOVA AYRI VE BAĞIMSIZ BİR DEVLETTİR.  SIRBİSTAN'IN BİR BÖLGESİ  VEYA PARÇASI DEĞİLDİR!
Haberin Tarihi: 4.11.2013 09:08:00 - Okunma Sayısı:1696 defa okundu.

KOSOVA AYRI VE BAĞIMSIZ BİR DEVLETTİR.  SIRBİSTAN’IN BİR BÖLGESİ  VEYA PARÇASI DEĞİLDİR!

 

            Boşnakça bilenler de vardır; Arnavutça konuşanlar da! HALKI EKSERİYETLE Elhamdülillah MÜSLÜMANDIR. SIRPÇA KONUŞULMAZ! TÜRKÇE KONUŞANLAR, HEPSİNDEN DAHA ÇOKTUR. Oradaki hemen herkes, Türkçeyi anlar. Kosova'da camiler, kiliselerden kat be kat fazladır.

            Artık Sırbistan ve aşırı Sırp ırkçıları, kendilerinin diğer halklara hükmettiği ve esir muamelesi yaptığı Yugoslavya hayalinden vazgeçmeliler.

            Bütün bu gerçekleri görmezden gelmek isteyen bazıları, Sırbistan hakimiyetinde olan yeni bir Yugoslav diktatörlüğü kurmak için Rusya'nın yardım edeceğini ve maceralara katlanacağını umuyorlar. Fakat hayal görüyorlar.

            Türk Parlamenterler Vakfı'nın düzenlediği geziyle, oraya gittik. Tüm Balkanlarda hasretle kucaklandık. Bu gerçekleri gözümüzle gördük; konuştuğumuz herkesten dinledik. Kosova'daki herkes bizimle Türkçe konuştu.

            Kosova, Bosna ve diğer halklar bağımsızlıklarına kavuşunca; bazı Sırplar, diğer halklara bağımsızlık vermemek için Rusya'nın da yardımıyla direnmişlerdi; katliamlar yaptılar. Onları hizaya getirip, Esir hayatı yaşattıkları Müslümanların kurtarılmasında emeği ve çabası geçenlere ve özellikle Rahmetli Aliya İzzetbegoviç'e ve Eski Başkan Bill Klinton'a hepimizin teşekkür borcumuz vardır. Bu teşekkür, Prizren ve Priştinenin bazı duvarlarına resmi konulmak suretiyle yerine getirilmektedir.

            Rusya lideri Sayın Putin gayet adil, güvenilir ve dengeli bir politika yürütmekte ve bu yüzden takdir toplamaktadır. Böyle ırkçı bir yaklaşımla girecekleri maceralarda, Sırp aşırılara hiçbir destek vereceğini de sanmıyorum. En iyisi Balkan halklarından her birinin kendi dillerini konuşması ve dostlukla, barış içinde yaşamalarıdır.

            Sırp hakimiyetinde yeni bir Yugoslavya kurma hayali, bölgeyi ateş topuna çevirir. Dünyaya ve özellikle bölgedeki tüm halklara büyük acılar yaşatır.

            Ne Tito'nun ve ne de Stalin'in kanlı diktatörlüklerini yeniden kurmaya, artık hiç kimsenin gücü yetmez. Dünya halkları ve dengeleri de, buna izin vermez. Diğer devletler gibi, Sırbistan da Kosova'nın bağımsızlığını tanımak durumundadır.  Ancak o tanıma işleminden sonra, Kosova ile ve diğer komşularıyla dostça ilişkiler kurabilir. Balkan halklarına, Ancak sürekli bir barış huzur, güvenlik ve mutlulukla zenginlik sağlar. Hiçbir halk önderinin, komşularını tahakküm altına alma hevesi olmamalıdır. Barış, Balkanlara beklenmeyecek kadar zenginlik getirir. O cennet toprakları, ırkçılık ve diktatörlük hevesleriyle felaketlere sürüklemek; cinayetten de ağır suç olur.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap