9 bin kan 9 bin fidan

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,9 bin kan 9 bin fidan
Haberin Tarihi: 31.12.2014 16:15:00 - Okunma Sayısı:2439 defa okundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türk Kızılay'ı işbirliği ile ismi "1 Kan 1 Fidan" olan 5 yıllık ağaçlandırma projesi hayata geçiriliyor.

9 bin kan 9 bin fidan

 

            Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı işbirliği ile ismi “1 Kan 1 Fidan” olan 5 yıllık ağaçlandırma projesi hayata geçiriliyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Genel Orman Genel Müdürlüğünce, Türk Kızılayına kan veren gönüllü kan bağışçıları adına, her bağış karşılığında 1 fidan olmak üzere ülke genelinde on beş milyon adet fidanın toprakla buluşturulması planlanıyor.

            Bu kapsamda, Burdur’da Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Burdur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından atmış dekarlık alanda kuruluşu yapılan, Burdur-Büğdüz Köyü yolu kenarı Örtülü mevkiinde “1 Kan 1 Fidan” Hatıra Ormanına, fidan dikimi yapıldı. 29 Aralık 2014 Salı günü yapılan fidan dikim törenine, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, 58. Piyade Merkez Komutanı Topçu Binbaşı Kazım İletmiş, Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Emniyet Müdürü İbrahim Taşlı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, DSİ Şube Müdürü Murat Altınkaya, Meteoroloji Müdürü İbrahim Uysal, Kızılay Burdur Şube Başkanı İbrahim Ekici, Kızılay Kan Merkezi Doktoru Nefise Akdemir ve kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

            Törende son bir yılda gönüllü kan bağışı yapan 8 bin 950 vatandaşımız adına yöreye uygun ağaç türlerinden oluşan 8 bin 950 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap