ITSO üyelerine Ekonomi Bakanlığı URGE desteği anlatıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ITSO üyelerine Ekonomi Bakanlığı URGE desteği anlatıldı
Haberin Tarihi: 17.1.2015 09:17:00 - Okunma Sayısı:1410 defa okundu.

Ekonomi Bakanlığı'nın Yüzde 75 hibe programı olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı (URGE) kapsamında proje tanıtım toplantısı yapıldı.

ITSO üyelerine Ekonomi Bakanlığı URGE desteği anlatıldı

 

            Ekonomi Bakanlığı’nın Yüzde 75 hibe programı olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı (URGE) kapsamında proje tanıtım toplantısı yapıldı. ITSO üyelerine yönelik düzenlenen ve konuşmacı olarak Uzman Fatma Palabıyık’ın katıldığı toplantıya ITSO Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya ev sahipliği yaptı. Toplantıda projenin detaylarıyla ilgili ön bilgiler verildi. ITSO Başkan Yardımcısı Sarıkaya toplantıda yaptığı konuşmada, ihracatı artırmak adına bu tür projelere önem verilmesini istedi. Başkan Yardımcısı Sarıkaya şöyle devam etti: 

            “Göreve geldiğimiz günden beri Oda olarak öncelikli hedeflerimiz arasında ilimizin ihracat rakamlarını artırmak ve ilimize ve ülkemize sağladığımız katma değerin her geçen gün artmasına vesile olmak yer almaktadır.

            Son bir buçuk yıllık süre zarfında 10 ülkeye ticari işbirliği ve fuar ziyareti iş gezisi yaptık. Her geçen gün daha profesyonel olarak gerçekleştirdiğimiz bu gezilerimizde, gittiğimiz her ülkede, her şehirde masa başında ikili iş görüşmesi programlarına ağırlık verdik.

            Ekibimiz ile birlikte dış ticarette en çok önem verdiğimiz sektörler arasında yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörü yer almaktadır. Bunun sebebi ise 2014 yılı 229 Milyon Dolarlık ihracat rakamımız içerisinde 16.349.000,00 Dolar ile yaş meyve sebze ve 23.293.000,00 Dolar ile de meyve sebze mamullerinin yer almasıdır. Bu da toplam ihracatımızın %18’lik kısmına tekabül etmektedir.

            Diğer yandan meyve sebze sektörü ilimizin ve özellikle ilimiz ilçelerinin ekonomik yapısında lokomotif görevi üstlenmiş durumdadır. Bizde bunun farkında olarak bu sektörde ihracat rakamımızı daha da nasıl artırabiliriz, işletmelerimize bu konuda nasıl destek olabiliriz sorusunu sürekli tartışıyorduk.

            Bu bahisle sizlere destek olabilmek adına Ekonomi Bakanlığı’nın 2010 yılında uygulamaya koyduğu “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı”nı ilimizde siz değerli işletimlerimizin sektöründe uygulama kararı aldık. Kısaca yapacağımız projede öncelikle ihracat yapabilme yeterliliği kapsamlı olarak siz firmalarımıza yerinde ihtiyaç analizleri yapılacak, akabinde ihtiyaçlarınız doğrultusunda eğitim danışmanlık faaliyetleri gerçekleştirilecek. En önemlisi ise sizlerin katılacağı 10 adet yurt dışı iş gezisi programları sadece sizin sektörünüze özel ve ürünlerimizi satabilme odaklı olarak yapılacak. Bunun yanında aynı şekilde yurt dışından heyetler getirilip ürünlerimizi yerinde satabilme imkânlarımızı ortaya koyacağız. Nihayetinde yapılan tüm harcamaların %75’i de Ekonomi Bakanlığı’ndan finanse edilecektir.

            Bu doğrultuda sizlerin bu projede yer alması hem sizler için hem de ilimizin ekonomik yapısı için büyük önem arz etmektedir. “

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap