ISPARTA’ NIN DAŞÖZ’LÜ YILLARI… (İkinci Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA’ NIN DAŞÖZ’LÜ YILLARI… (İkinci Bölüm)
Haberin Tarihi: 17.1.2024 17:47:42 - Okunma Sayısı:633 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ISPARTA’ NIN DAŞÖZ’LÜ YILLARI…

             Zeki TARHAN – ANKARA

                                İkinci Bölüm

 

TARHAN – Başlangıçta, yani; valilik söylentileri gündeme geldiği zamanlar, “Isparta ili”  telâffuz edilmiş miydi?

    DAŞÖZ – Sayın bakan, çok dürüst ve değerli bir insandı. Konuşmaları beni çok duygulandırmıştı. Bu aşamadan sonra; zaman zaman “valilik” söylentileri gündeme geldi. Ama hangi il olduğu belli değildi. Bazen, değişik illerden telefonla arayanlar ve ziyaretime gelenler oluyordu, “Bizim ilimize geliyorsunuz” diye. Bunlar, benim bilgim dışındaydı tabii.

     TARHAN – Peki, Isparta nereden çıktı?

     DAŞÖZ – Başlangıçta; “Isparta” ismini hiç duymadım. O tarihlerde, Cumhurbaşkanımız sayın Süleyman DEMİREL ve Turizm bakanımız sayın Erkan MUMCU, görevlerinin başındaydı. Isparta’ da daha ( 7 ) yılı aşkın bir süre orada görev yapan sayın Ertuğrul DOKUZOĞLU görevdeydi. Dolayısıyla, Isparta’ da “vali değişimi” olup olmayacağı konusunda bir bilgim yoktu. Bu süreç böyle devam ederken, 1999 büyük MARMARA DEPREMİ meydana geldi.

                                                     ***

                             BÜYÜK MARMARA DEPREMİ

                       …VE ISPARTA VALİLİĞİNE ATANMA

       DAŞÖZ – Depremle ilgili İç İşleri Bakanlığımız, YOĞUN ÇALIŞMALARA GİRDİ… Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü de, bu çalışmalarda yoğun bir şekilde yer aldı. Bizim görevimiz; Deprem bölgelerine (=Valiliklere, Belediyelere ) İş Makinesi temin etmekti. Bunun için; hem diğer illerden kaydırmalar yapılıyor, hem de yeni iş makineleri temin ediliyordu… Taktir edersiniz ki, bu işlerin hızlı bir şekilde yapılması önemliydi. Derken, “VALİLER KARARNAMESİ” çıktı. Ve ben, ISPARTA VALİLİĞİ’ ne atanmıştım.

                                                      ***

TARHAN – Isparta halkı sizi merak ediyordu… “Isparta’mıza atanan valimiz neden halâ ilimizde göreve başlamıyor?” diye. TARHAN ise, Isparta halkının bu merakını gidermek ve de bilgilendirmek için, sizinle sık sık söyleşiler yaparak, Isparta kamuoyunu bilgilendiriyordum… Bir de isterseniz, sizin ağzınızdan duyuralım bu süreci…

DAŞÖZ – İç İşleri Bakanımız sayın Sadettin TANTAN, yeni atanan valileri Cumhurbaşkanımız sayın Süleyman DEMİREL’ e ve Başbakanımız sayın Bülent ECEVİT’ e takdim ettiler… Takdim sırasında, sayın Cumhurbaşkanımız bana; “Vali bey, Isparta’ da göreve başlamadan önce bir görüşelim” dedi.

Kararname çıktıktan sonra, valiler kısa sürede görev yerlerine başladılar. Ben ise, sayın bakanın bilgisi dahilinde Deprem bölgesine yönelik çalışmalara devam ettim… Dolayısıyla, benim Isparta’ da göreve başlamam ( 1 ) ay kadar gecikti.

YARIN :

 DEMİREL İLE İLK YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap