"Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar" İsimli Şiir Dinletisi yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar" İsimli Şiir Dinletisi yapıldı
Haberin Tarihi: 19.5.2016 09:51:00 - Okunma Sayısı:55800 defa okundu.

Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu 4 A- 4B sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan "Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar" İsimli Şiir Dinletisi yapıldı

“Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” İsimli Şiir Dinletisi yapıldı

 

            Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu 4 A- 4B sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” İsimli Şiir Dinletisi yapıldı.                                                

            2015-2016 eğitim öğretim yılının bitimine az kala ilçemiz okullarından Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu tarafından dün saat 14.00’de Kervansaray düğün ve toplantı salonunda “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” İsimli Şiir Dinletisi gerçekleştirildi.

            Program sanata ve sanatçıya büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden Türk Edebiyatının unutulmaz sanatçıları için bir dakikalık saygı duruşunun bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul müdürü Abdürrahim Demirbağ yaptı.

            Demirbağ, konuşmalarında şu görüşlere yer verdi: “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” diyen Atatürk’ü ve onun sanatseverliğini kendimize rehber ediniyoruz.

            Öğrencilerimizde estetik duyguları geliştirmek, serbest zamanlarını değerlendirmek ve okul çevre arasındaki bağları sağlamlaştırmak amacıyla bu tür etkinlikleri önemsiyoruz.

            Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır. Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz bucaksız gökyüzüne seyre dalmaktır. Şiir, Aşık Veysellerin, Necip Fazılların, Mehmet Akiflerin, Nazım Hikmetlerin, Fuzulilerin, Bakilerin, Yunus Emrelerin, nice ozanların sevgi çığlıklarıdır hasret evrelerinde.

            İşte bu güzel bahar gününde hepimizi buraya getiren tılsımlı güç, şiirin gücüdür. Kulaklarımızın pasını silen müzikle birlikte, yüreklerimizin varlığını hissettirip, bizi kendi diyarlarına götüren, şimdi büyük dostluğunda bize sadece güzel günler göreceğimiz çocuklarımızın seslendirecekleri dizelerde sonsuz bir yolculuğa çıkmak düşüyor notaların kanatlarında…”

            Abdurrahim Demirbağ sözlerinin sonunda: “Güzel Günler Göreceğiz şiir dinletisinde emeği geçen öğretmenlerimize ve dev yürekli öğrencilerimize teşekkür eder, şiir dinletimize hoş geldiniz, keyifli dakikalar geçirmenizi diliyorum” dedi.

            Okul Müdürü Demirbağ’ın konuşmalarının ardından öğrencilerin hazırlık çalışmalarını anlatan slayt gösterisi izlenildi.

 

            Şiirler Dile Geldi…

            Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” İsimli Şiir Dinletisi programında, öğrenciler birbirinden güzel eserleri duygu yüklü konuşmalarıyla seslendirdiler.

            İlk önce sahneye çıkan Tunahan Tekeli “Bu Bayramda da Gelemedim Anne” isimli şiiri, Merve Beyza Alan “Atatürk Gülümsedi” isimli şiiri, Yağmur Kaya “Aynadaki Yüzüm” isimli şiiri, Yunus Emre Özdamar “Demedim mi” isimli şiiri, Tuğra Hobanoğlu “Türkçe Var Olmazsa” isimli şiiri, Bilal Erdem “Babamı Sevdim” isimli şiiri, Ayşe Özer “Masalsı Çocukluğum” isimli şiiri, Şakir Eren Eryılmaz “Şehit Olursam Ağlama Anne” isimli şiiri, Esra Çiçek “Öğretmen Olmak İstiyorum” isimli şiiri, Furkan Kubilay “Onun Gözünden Gördün Kendini” isimli şiiri, Halil İbrahim Boztepe “Sakarya” isimli şiiri okudular.

            Okul müdür yardımcısı Hatice Tunç “Sol yanım Acıyor Anne” isimli şiiri, Türkçe Öğretmeni Hilmi Alan “Kırmızı Araba” isimli şiiri okuyarak programa ayrı bir renk kattılar.

            Program Halil Eratik’in yönetiminde bütün öğrencilerin sahnede “Bir Başkadır Benim Memleketim” isimli şiir/şarkıyı seslendirmeleriyle sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.4.2019 20:27:59
    çooooook güzel işime yaradı çünkü hoca proje vermişti 5. sınıfım haha 100 puan alıcammmmm
Yorum Yap