MİGROS KAVŞAĞI PROJESİ 1 EYLÜL'DE İHALEYE ÇIKIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİGROS KAVŞAĞI PROJESİ 1 EYLÜL'DE İHALEYE ÇIKIYOR
Haberin Tarihi: 11.8.2016 09:38:00 - Okunma Sayısı:2943 defa okundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 400 milyon TL maliyetli Migros Kavşağı düzenleme projesi yapım işinin 1 Eylül'de ihaleye çıkarılacağını açıkladı.

MİGROS KAVŞAĞI PROJESİ 1 EYLÜL'DE İHALEYE ÇIKIYOR

 

            TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 400 milyon TL maliyetli Migros Kavşağı düzenleme projesi yapım işinin 1 Eylül'de ihaleye çıkarılacağını açıkladı.

            Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü'nden Isparta'nın Migros Kavşağı ile ilgili beklediği müjdeli haber geldi. AK Parti Isparta Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 400 milyon TL'lik kavşak düzenleme projesinin 1 Eylül'de ihaleye çıkartılacağını açıkladı.        

Kavşak projesi ihale süreci tamamlanıp, yer teslimi yapıldıktan sonra 2 yılda tamamlanacak.

            Isparta-Eğirdir ile Çevre yolunun kesişme noktasında olan adı Migros Kavşağı olarak anılan kavşaktaki düzenlemenin maliyetinin 400 milyon TL olduğu öğrenildi. Daha önceden açıklandığı gibi kavşak projesi kapsamında Isparta Belediyesi'nin sorumluluğu altında olan çalışmalar da ihale kapsamında değerlendirilecek. Belediye, bu haliyle 300 milyon TL'lik maliyetten kurtulmuş olacak. Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından 1 Eylül'de ihalesi gerçekleştirilecek Migros Kavşağı Projesi kapsamında alt geçit çözümlemesi yapılacak.

            Isparta'dan Eğirdir istikametinde ve Eğirdir'den Isparta istikametinde 2 yönlü alt geçit yapılacak. Isparta'dan Antalya istikameti ile Eğirdir Yolu'ndan üniversite yolu istikametine çıkmak isteyenler için kollardan çıkış düzenlemesi yapılacak. Sav-Çevre Yolu-üniversite yolu (Kolçelik kavşağı) istikametinde ise üstten direk geçiş sağlanacak. Çalışma 2 yılda tamamlanacak.

            ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ ÖNÜ

            KAVŞAK TALEBİ REDDEDİLDİ

            Öte yandan Sağlık Müdürlüğü'nün Yeni Şehir Hastanesi'nin önüne kavşak yapılması talebi ise 2 kavşak arasında 3'üncü kavşağın yapılmasının trafik güvenliğini tehdit edeceği gerekçesiyle Isparta Belediye Meclisi tarafından rededildi.

            Yapımı devam eden Isparta Şehir Hastanesi'nin faaliyete geçtiğinde oluşturacağı trafik yoğunluğuna tedbir olması amacıyla düşünülen kavşak projesi Belediye Meclisi'nden geçmedi. Sağlık Müdürlüğü'nün talebi, Belediye Meclisi'nce uygun görülmedi. Meclis İmar Komisyonu, Sağlık Müdürlüğü'nün 'Şehir Hastanesi'nin tamamlanmak üzere olması nedeniyle 104 Atatürk Caddesi üzerinde düzenleme yapılarak kavşak yapılması teklifi'yle ilgili şu kararı aldı:

            "Demiryolu ve Migros Kavşağı arası yaklaşık 900 metre olup bu iki kavşak arasına üçüncü bir kavşak yapılması trafik güvenliği ve kavşak aralığı kriterlerine uygun olmaması sebebiyle Migros Kavşağı'nda yapılması planlanan düzenleme tamamlanıncaya kadar Hastane girişindeki refüjde düzenleme yapılarak hastaneye dönüş sağlanması uygun bulunmuştur."

            İmar Komisyonu kararı mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap