KIZILDAĞ SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ OLMA YOLUNDA...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KIZILDAĞ SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ OLMA YOLUNDA...
Haberin Tarihi: 31.12.2013 10:59:00 - Okunma Sayısı:3439 defa okundu.

Özellikle astım hastalarının yaz aylarında akın ettiği, Dünya'nın üçüncü büyük oksijen deposu olan Ş. Karaağaç Kızıldağ'ın çehresi değişti.

KIZILDAĞ SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ OLMA YOLUNDA…

 

            Özellikle astım hastalarının yaz aylarında akın ettiği, Dünya’nın üçüncü büyük oksijen deposu olan Ş. Karaağaç Kızıldağ’ın çehresi değişti.

            Şarkikaraağaç Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından işletmeciliği yürütülmek üzere deviri alınan Kızıldağ Milli Parkı’nda giriş kapısından, bungalov evlere, sosyal tesislerden, yürüyüş yollarına, milli parka su sağlayan kaynaklara kadar her yer bakım ve onarıma alındı. İlçe Kaymakamı Abdullah AKDAŞ tarafından bizzat takibi yapılan Kızıldağ Milli Parkı’nın bakım onarımının tamamlanmasıyla çehresi de değişti.

            Çevre temizliği ile düzenlenmesi konusunda İşkur projesi kapsamında değerlendirilen personelin de katılımıyla temiz ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerin ve konaklamacıların hizmetine girecek Kızıldağ Milli Parkı, havasındaki oksijen oranı ve hava kalitesi bakımından dünyanın en temiz havasını üretebilen özelliğe sahip. Bünyesindeki sedir ağaçları ile Şarkikaraağaç İlçesine güneyden bakan Kızıldağ jeolojik yapısı itibariyle sedir ağaçlarının ürettiği bol oksijenli yüksek kaliteli havayı uzun süre barındırma özelliğine sahip dünyadaki tek yer. Sağlık turizmi açısından göğüs hastalıkları ile ilgili terapi ve rehabilitasyon bakımından ek tedavi imkanı da sunan Kızıldağ Milli Parkı artık yenilenen yüzüyle dört mevsim konaklama imkanı da sunacak.

            Çok yakın zamanda bakım onarımı tamamlanacak Kızıldağ Milli Parkında günü birlik ziyaretçilerin yaz ayları dışında, kış ayında karlar üzerinde sucuk-ekmek keyfi yaşamaları yanında konaklayıcılara ısıtma sistemi sağlanan bungalov evlerde şömine karşısında eşsiz kar manzaraları eşliğinde dinlenme fırsatları sunacak.  Böylece Kızıldağ Milli Parkında yılın dört mevsiminde hizmet sunulmuş olacak.

            Şarkikaraağaç İlçesine sadece 6 kilometre uzaklıkta bulunan Kızıldağ Milli Parkının yeni hazırlanmakta olan internet sitesiyle tanıtımı yanında rezervasyonları da internet üzerinden yapılabilecek. Kızıldağ Milli Parkında şu an için 5 Adet 6 yataklı bungalov tipi (Ahşap) evler, yöreye özgü tahinli katmer ile pide çeşitlerinin sunulduğu fırın, sıcak ve soğuk içeceklerin sunulduğu gazinosu, yaz dönemi için çadır alanları, karavan alanları ile yürüyüş yolları, mescit vb. kolaylık tesisleri bulunmakta.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap