ŞENGÖL: "BAŞKAN NURİ BEY YALAN SÖYLÜYOR!.."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ŞENGÖL: "BAŞKAN NURİ BEY YALAN SÖYLÜYOR!.."
Haberin Tarihi: 7.1.2014 10:05:00 - Okunma Sayısı:1743 defa okundu.

ŞENGÖL: “BAŞKAN NURİ BEY YALAN SÖYLÜYOR!..”

 

            “Başkan Nuri Bey yalan söylüyor”... Eğirdir belediye başkan adaylarından ve Eğirdir’de üç dönem belediye başkanlığı yapan deneyimli Ömer Şengöl, böyle söylüyor 01.01.2014 halk toplantısında. İşte Şengöl’ün konuşmalarından notlar:

            - “Sayın Eğirdirli, Belediye Başkanı Nuri Özmeral yalan söylüyor!.. Bir dediğini  diğeri tutmuyor. Göreve geldiği ilk günlerde 15, birkaç gün sonra da 20, daha sonra da 3.6.2010 tarihindeki bir sözünde benim belediyeyi 25 milyon lira borçla bıraktığımı söyleyen Nuri Bey bir başka sözünde 30 milyon lira diyor. Hangisi doğru? Hiçbiri de doğru değil.”

            - “Sayın başkan hep borçtan söz ediyorsun da belediyenin alacaklarından neden söz etmiyorsun? 2009 seçimlerinden iki ay öncesinde Sağlık Bakanlığı’ndan 33 milyon ve diğer kamu kurumları vs.den yüklü miktarda alacağımız vardı.  Neden alacaklarımızdan söz etmiyorsun? Bu durumda senin ifadenle ben belediyeyi 30 milyon borçla bırakmışım ama, en az 50 milyon lira da alacaklı bırakmışım. Arada 20 milyon lira fark var. Aslında senin söylediğin 30 milyon rakımı da yalan. Demek ki ben sana belediyeyi borçlu bırakmamış alacaklı bırakmışım. Neden belediyeyi yalnızca borçluymuş gibi gösterip halkı yanıltmaya çalışıyorsun? Neden dolaylı yalan söyleyerek yaygara yapıyorsun?”

            - “Geçen aylarda ülke genelinde hangi belediyelerin borçlu oldukları yayımlandı. En çok borcu olan belediyelerin içinde Eğirdir Belediyesi de vardı. Şimdi sen borçlu değil misin? Şu anda belediye alacakta mı? Neden halka bunu söylemiyorsun da ille Ömer Şengöl’ü karalamaya çalışıyorsun? Ben diyorum ki bir belediyenin borcu da olur alacağı da… Bir belediye borçlarını dün öder bugün yeniden borçlanır…”

            - “Sen, sürekli olarak suyu ucuzlattım, diyorsun fakat iki ayağın birini söylüyor diğerini söylemiyorsun? Bugün bahçe sulama ücretleri bizim zamanımızda yok muydu? Vardı. Sen şimdi bahçe sulamasından 2 lira alıyorsun. Benim zamanımda ise bahçe sulama parası 1 lira 10 kuruştu. Sen içme suyunu yarı yarıya düşürdüm diye övünüyorsun. Sen yalnızca rakam oyunu yaparak Eğirdirli insanımı aldatıyorsun! Yalan mı?”

            - “Daha önce söyledim şimdi bir kez daha söylüyorum. 1 Nisan’da başkanlığa oturur oturmaz ilk işim içme suyunun tonunu, bir liradan ve bahçe sulama suyunun da tonunu bir liranın altına çekeceğimi ilk karar olarak geçireceğim.

            -  “Mavi Deniz’e ihaleyle satılan Sanayi Çarşısı’ndaki arsanın ucuz olduğunu ısrarla sürdürüyorsun!.. Televizyona her çıkışında bunu söylüyorsun! Diyorsun ki Ömer Şengöl Sanayi Çarşısı’ndaki arsaları bu kuruluşlara 40.000 lira gibi ucuz fiyata verdi. Madem buralar ucuzdu sen de şahsen ihaleye girip yer alsaydın! Fakat hangi tarihte? En az sekiz sene önce. Sekiz sene öncesinin parası enflasyonları da düşünürseniz bugünün parası ile en az 300. 000 bin lira eder. Burada gözden kaçan önemli bir nokta var Sayın Eğirdirliler, ben o arsaları yalnızca tarla olarak verdim. Peki, sen ne yaptın Nuri Bey? Evet, buranın metre karesini 320.000 bin liraya sattın. Fakat sen o arsaları sattın ama hangi şartla? Bütün alt ve üst yapı tesislerini sen belediye olarak yapacaksın? Yol yapacaksın, yeşil alan yapacaksın; alt yapı için kanalizasyon açacaksın; yağmur, kar suları için alt yapı kuracaksın. Peki, bunları yaparken sen para harcamayacak mısın? Böylece aldığın 320.000 bin liranın yarısını alt ve üst yapıya harcayacaksın. Elinde kalacak 150 veya 200 bin lira. Şimdi sana soruyorum, elma bahçesindeki arsaları kim ucuza satmış? Sen mi ben mi? Kusura bakma, sen daha ticaret nasıl yapılır bilmiyorsun! Görüyorsun o alandaki parsellediğin arsaları hâlâ satamadın. Yarın belki de oraları anlaşma yolu ile ucuza vereceksin. Ben burada o alanda arsa almak isteyen sanayicilerimize sesleniyorum!.. Acele etmesinler. Ben başkanlığa geldiğimde onların istedikleri gibi bir çarşı kuracağım; belediyenin üstleneceği bir borçlandırma programı çıkaracağım.”

            - “Kanal 32’deki konuşmanda, “ Hamam Mahallesinde 43 bin liraya 200 metre karelik bir arsa aldık. Bu arsaya hem çocuk parkı hem otopark yapacağız.” diyorsun. Bu nasıl iş başkan? Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? 200 metre karelik yere hem çocuk parkını hem oto parkı nasıl yerleştiriyorsun?. Bugün o kadar arsaya ev bile yapmıyorlar. Arabaların vızır vızır çalıştığı bir yere çocuk parkı yapmak hangi mantığa sığar? Bir de eğitimciyim diyorsun, bu nasıl eğitimcilik anlayışı? İnan, böyle bir yaklaşım ancak kargaların güleceği bir yaklaşımdır.”

            Sayın okuyucular, Demokrat Partisi’nden Eğirdir Belediye Başkan Adayı Ömer Şengöl’ün söyledikleri kaba çizgileriyle bunlar. Bir sonraki toplantıda söylediklerini de sizlere aktarmaya devam edeceğim.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap