ELMA SPOR'U YENMEK...!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ELMA SPOR'U YENMEK...!
Haberin Tarihi: 8.1.2014 09:49:00 - Okunma Sayısı:4315 defa okundu.

ELMA SPOR’U YENMEK…!

 

            Eğirdir Elma Spor Türkiye 3. Ligi C Grubunda şampiyonluğa oynayan ve altyapılarına önem veren Genç ve Yıldız takımları Isparta liglerinde hep iddalı ve şampiyonlukları almış bir takımdır. Önce Eğirdir Belediye Spor şimdi de Eğirdir Elmaspor adıyla sistemli bir şekilde oyuncu yetiştiriyoruz. Hatta yetiştirdiğimiz sporcular Isparta liglerinde de oynuyor. Yıldızspor, Spor Lisesi gibi takımların hemen hemen yarısı Eğirdir’den yetiştirdiğimiz sporcularımız. Bu yıl alt yapılarımızı 3. Ligde oynayan bazı sporcularımıza sorumluluk vererek (Erhan ALTINIŞIK, Aziz SAYI) çalıştırıcı antrenör olarak görev verdik. Gelecekte sistemleri devam ettirebilmek için böyle bir karar vermek zorundaydık. En yakın zamanda da 1. Kademe antrenör kursuna gönderilme kararı verildi. Isparta voleybol liglerinde böyle bir problem var, yani antrenör belgesi olmayan arkadaşlarımız voleybolun kalkınması için takımların başlarında idare ediliyor. Mola ve oyuncu değişikliğini yapamayıp sadece oyuncuların yanında idareci olarak oturtturuluyordu; fakat geçen hafta oynanan Yıldız Spor- Eğirdir Elmaspor Gençler maçında özel olarak hangi uygulamalar yapıldı onlara bakalım. Hep beraber sıralı olarak inceleyelim şimdi…

            1- Yukarda belirttiğimiz gibi Ahmet Hoca, Eğirdir Elmaspor Genç ve Yıldız takımlarını çalıştırma ve antrenörlük görevi vermişti, amaç yeni koçlar yeni antrenörler yetişsin diye. 3. Ligde devre arası nedeniyle Ahmet Hoca Malatya’ya, oğlunun yanına istirahate gitti. 28 Aralık 2013 Yıldız Spor – Eğirdir Elmaspor maçı hakemleri 3 kez değiştirildi. (Ergün-Hakkı, Hakkı-Mahmut, Mahmut-Hakkı).

            2- Maça başlarken Erhan Altınışık’a sporcularla oturamayacağını belirterek tribüne gönderdiler. Halbuki 1 hafta önceki maçta Erhan Altınışık sahada oturup koçluk yapmıştı.

            3- Yine 28 Aralık 2013 tarihinde Eğirdir Elmaspor maçından sonra oynanan yine o takımın koçunun antrenör belgesi olmadığı halde takımın başında antrenör görünen bir arkadaş oturtturuldu ve tribüne gönderilmedi.

            Maça antrenörsüz başlayan Elmaspor 1. Seti 25-13 aldı. Diğer setlerde hakem faktörü ortaya çıktı. 2 paslar, taşıma top ihlalleri Elmaspor alehine çalındı. Sonra itiraz eden sporcular sarı, kırmızı kartlarla susturuldu. 3. Sette bu bir kural hatasıdır: Hakem, sayılar 21-19 Yıldız Spor lehine iken Yıldız Sporlu oyuncuya çarparak giden topa aut olarak karar vermiştir. Çizgi hakeminin ısrarla elden gitti olarak değerlendirdiği yardımcı hakem (1. Lig Hakemlerinden Hakkı Demiralay) onunda elden gitti olarak çizgi hakemine katıldığı, hatta baş hakeme yardımcı olmak için yanına gitmek istediği fakat baş hakemin aut olarak değerlendirdiği olay karşı takıma yapılan hak gaspıdır. Bu şimdiki büyük maçlarda elektronik olarak tespit edilerek anında düzeltiliyor. Burada baş hakem kural hatası yapmıştır. Şimdi hakemlik devlet memurluğu ve kamu görevi kabul edilmektedir. Günlük hayatımızda karşı tarafın koçu arkadaşımız olabilir, ailecek görüşebiliriz bunlar sosyal bir olaydır. Fakat hakemlikte maçın adaletli bir şekilde bitirilmesi sonuçlandırılması gerekliliği vardır. 9 yıldır şampiyon olan bir takım bu yıl 3-1 mağlup oluyor. Mağlup olabilir bir takım, biz voleybolda bir sistemiz. Biz emek veriyoruz ve Isparta voleybolunu ileriye götürmek için yıllardır çabalıyoruz ve 3. Ligde temsil ediyoruz. Tabi ayrı bir olayda maçın gözlemcisine bakmak lazım. Acaba maçın hakemlerine hangi puanları verdi, başarılı mı başarısız mı? 2 pasları, taşımaları ne olarak verdi. Skor 21-19 iken elden giden topa bütün diğer hakemler, tribündeki voleybolseverler katılırken, diğer takımın koçu bile maçtan sonra elden giden topu vermedi diyebiliyorsa ben derim ki bu maçı Yıldız Spor 3-1 aldı. Tarafsız bir hakem tarafından oynatıldığında tersine Eğirdir Elmaspor’un bu maçı 3-0 alacağına inanıyorum. İl Gençlik Sporu Müdürümüzün (Murat GEVREK beyin) dikkatine sunuyorum.

            Saygılarımla arz ediyorum.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap