ELMA HEYKELİ DENİLEN "UCUBE" NESNENİN, DERİN ANALİZİ VE ARKA PLANI...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ELMA HEYKELİ DENİLEN "UCUBE" NESNENİN, DERİN ANALİZİ VE ARKA PLANI...
Haberin Tarihi: 19.3.2014 09:50:00 - Okunma Sayısı:1728 defa okundu.

ELMA HEYKELİ DENİLEN “UCUBE” NESNENİN, DERİN ANALİZİ VE ARKA PLANI…

 

            Heykel denilen bu “ucube” nesne, sosyal medyaya düşer düşmez, eleştiri bombardımanına tutuldu… Ee, yazık oluyor, günah oluyor tabii bu kamu kaynağının israfı… Okumakta olduğunuz bu derin analiz yazımda; israf edilen bu kamu kaynağının, yeniden nasıl ve ne şekilde geri kazanılabileceğini, yer seçiminin nasıl yapılabileceğini ve de son tahlilde, bu nesnenin nasıl estetik ve anlamlı hale getirilebileceğini, hiçbir polemiğe fırsat vermeden, rasyonel bir biçimde ve “ortak akla” hitaben irdeleyeceğim ve siz değerli okuyucularımın beğenisine arz edeceğim…

***

      Eleştirilerimde, “giderayak” sözcüğünü kullandım.” Gitmek üzere iken, hemen giderken” anlamına gelen bir zarf kullandım, daha bir anlam katmak için. Şurada 12 gün kalmış gitmeye. Niçin böyle bir eylem ve işleme gerek gördü dersiniz?... Gelin isterseniz, önce bu soruya bir yanıt arayalım:

     Biliyorsunuz, iki yıldır “platin elma ödül töreni” Eğirdir Kaymakamlığı”nın öncülüğünde ve organizasyonunda yapılıyor. Bu etkinlikte, Eğirdir Yerel Yönetiminin bir kanadı yer almıyor. Ve bu kanat;  Boğazova’nın girişinde bulunan Eğirdir Belediyesinin mülkiyetindeki elma bahçesini yok etti. (5) yıl önce, selefi tarafından yaptırılan HALİL ÜSTÜN heykelini, beş yıl “çöplük” yaptı. Giderayak, kendini affettirmek için, heykelin kaidesini mermerle kaplattı. Bütün bu eylem ve işlemlerinin arka planında yatan tek şey: “Şengöl sendromu” idi… Bütün bunlar, işte o ucubenin arka planıydı.

***

     Eğer, sözünü ettiğimiz sendromu yenebilse ya da aşabilseydi, “devlet hizmetinin süreklilik arz ettiği” ilkesini belki özümseyebilir ve HALİL ÜSTÜN heykelinin bir mütemmim cüzi (=tamamlayıcısı) olarak , o heykelin fiziki mekânında estetik bir görüntü kazandırabilirdi.

    Isparta ve Eğirdir’ in hangi elma bahçesinde sadece Starking, ya da sadece Golden cinsi elma ve elma fidanı/ağacı vardı. Starking cinsi elmanın dölleyicisi (=tozlayıcı) Golden cinsi elmaydı ve halef, bunun bile bilincinde değildi. Sosyal medyada bir yorumcunun dediği gibi; atın kulağına konmuş bir sinek görünümündeydi elma heykeli.

***

      Hadi Golden’i ıskaladın. Günümüz çağdaş meyvecilik teknolojisinde uygulanan tarım tekniklerinden biri de polinnato elma ağacının küçücük meyvesi de mi aklına gelmedi dölleyici (=tozlayıcı) olarak.

***

      Bakın, ne diyeceğim: Bu ucube elma heykeli denilen nesne, derhal ortadan kaldırılmalı, farklı disiplinlerce jüri oluşturulup, kamu kaynağı geri kazandırılmalıdır. İşte size çözüm!!!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap