EĞİRDİR MUHTARLARI VE ADAYLARI DİKKAT!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MUHTARLARI VE ADAYLARI DİKKAT!
Haberin Tarihi: 28.3.2014 12:21:00 - Okunma Sayısı:1828 defa okundu.

EĞİRDİR MUHTARLARI VE ADAYLARI DİKKAT!

 

            Belediye başkan adaylarının ev ve kahvehane toplantıları son hızla sürüyor.

            Ancak hıza dayalı kaza oranı da gün geçtikçe artıyor. Bunlardan birini dünkü,”Seçimi Kim Kazanacak?” yazımda bazı başkanların adaylarının toplumun ortak değerleri olan “Türklük”, Din” ve “Sosyal Demokrat” konularını oy malzemesi yapmaya başladıklarını dile getirerek bu duyguların hiçbir partinin tekelinde olmadığını vurgulamıştım.

            Eğirdir başkan adayları, muhtarlar ve muhtar adayları ile toplantı yapıyorlar. Neden? Anladığım kadarıyla çalışmalarını anlatacaklar. Ne gerek var? Zaten başkan adayları broşürlerinde, ev ve kahve toplantılarında düşüncelerini açıklamıyorlar mı?

            Bir de yemekli bir toplantıların yapılması bence derin ve olumsuz anlamlar içeriyor.

            Başkan adayları, muhtarların bir partinin değil mahalle sakinlerinin temsilcileri olduğunu bilmeleri gerekmez mi? Başkan adaylarının muhtar ve muhtar adaylarını toplayıp, bir de yemekli, konuşmalarını etik bulmuyorum. Kendisine saygı duyduğum ve son derece efendi olan MHP Başkan Adayı Sayın Dr. Ertuğrul Bayer’in Mavi Göl Otel’de muhtarlara, “Desteklerinizi bekliyorum!..” demesini muhtarları siyasetin içine çekme ve MHP’ye oy vermeye bir çağrı olarak değerlendiriyor ve aynı şekilde kişilik olarak takdir ettiğim AKP Başkan Adayı Veli Gök’ün de muhtarlara bu tür yaklaşımını doğru bulmuyorum. Bu yüzden muhtar ve adaylarını etkilemeye çalışmak uygun düşmez.

            Başkan adayları, muhtar ve muhtar adaylarını siyasetin dışında tutmaya özen göstermeli.

            Bu noktada, muhtar ve muhtar adaylarının da son derece dikkatli olmaları gerekir. Çünkü muhtarlar herhangi bir partinin temsilcisi ve uydusu olamaz. Kuşkusuz onların da benimsedikleri bir parti olacak ama siyasi görüşlerini muhtarlıkla bağlantılı hale getirmeleri yanlıştır. Onlar bir partinin değil mahallenin temsilcisidir. Dolayısıyla muhtarların ve muhtar adaylarının, “Benim bir parti temsilcisinden ne beklentim olabilir?!.. Zaten başkan adaylarının mahallemle ilgili düşüncelerini adayların broşürlerinden, ev ve kahve toplantılarından biliyorum!..” demeleri gerekirdi diyerek çağrılara katılmamaları en doğru hareket olurdu.

            Eğer muhtarlar, sekiz yüz liranın peşine düşmüşlerse zaten o muhtar, hizmet için değil paraya adaydır ki bu tür anlayışa sahip olan muhtarlar da siyasetin oyuncağı haline gelirler.

            Demek ki biz seçmenler muhtar seçerken de özenli davranmalıyız!..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap