BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA SKANDAL

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA SKANDAL
Haberin Tarihi: 10.4.2014 09:59:00 - Okunma Sayısı:1395 defa okundu.

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA SKANDAL

 

            Eğirdir belediyesinin dünkü yapılan ilk toplantısında AKP ve MHP meclis üyeleri bir skandala imza attılar.

            26 maddenin görüşüldüğü toplantıda Eğirdir Pınarpazarı Yapı Kooperatifi ile Sağlık Ocağı bitişiğindeki evlerin tapularının verilmesi ile Belediye arsaları üzerinde yapılan yapıların tapuları konusunda AKP ve MHP meclis üyeleri Başkan Ömer Şengöl’e imza yetkisi vermedi.

            Yıllardır yılan hikayesine dönen tapular için Başkan Ömer Şengöl, “Ben bu tapuları hak sahiplerine vereceğim!” demesine karşılık AKP ve MHP üyeleri, “Hayır, o tapuları sana verdirmeyeceğiz!” tarzında direnişle imza yetkisi vermediler.

            Pınarpazarı Yapı Kooperatifi evleri asgari geçim indiriminin 450 lira olduğu zamanlarda fakir halkın ev sahibi olması için Ömer Şengöl başkanlığındaki Eğirdir belediyesi tarafından yaptırılan yoksul evleriydi. İşçilerin, özellikle düşük maaş alan belediye işçilerinin ve emeklilerin etinden tırnağından; çocuğunun okul harçlığından, oyuncağından kestiği ve dolmuş parası vermemek için yaya yürüyerek artırdığı paralarla borcu ödenmeye çalışılan bu evlerin tapularını AKP ve MHP üyeleri vermiyor.

            Başkan ,“Vereceğim!” diyor AKP ve MHP üyeleri,”Verdirmeyeceğiz!” diyor. Öyle anlaşılıyor ki seçim zamanı anlaşamayan AKP ve MHP üyeleri bu kez önceden anlaşmışlar ve Ömer Şengöl’e savaş açmak için baltaları gömülü olduğu yerden çıkarmışlar.

            Ey AKP ve MHP meclis üyesi genç arkadaşlar, kimin malını kime vermiyorsunuz!.. O evlerin hiçbiri kaçak değil; o evlerin hiçbiri Ömer Şengöl’e ait değil!.. Oturma ruhsatları var; elektriği, suyu, yolu, camisi var... Ellerinde kale gibi “hakkediş” mahkeme kararı var. Oturanlar Eğirdirli, tapu verdirmeyenler Eğirdirli. Nasıl iş bu, anlaşılır gibi değil?!... Amacınız Başkan Ömer Şengöl’ü çalıştırmamaksa bu, vatandaşların evlerinin tapularını vermemekle olmaz. Bu, Eğirdir’in işlerinin önüne ket çekerek olmaz. Bulursunuz Ömer Şengöl’ün bir yanlışını, yasal olmayan bir işini o zaman biz de arkanızda oluruz.

            Siz, Eğirdir’i ileri götürmek için, vatandaşa hizmet için seçilmediniz mi? Daha ilk günden engel olmak, başkana zorluk çıkarmak neyin nesi? Başkan kendi çıkarı için mi karar istiyor? Yoksa siz hizmet yerine particilik yapmak için mi meclise geldiniz?

Ey AKP ve MHP üyeleri, meclise gelirken, merdivenin ilk basamağına basmadan önce yakanızdaki parti rozetini çıkarmalısınız. Çünkü mecliste alacağınız her karar, sadece size oy verenlerin değil Eğirdir’in tümünü kapsayacaktır. Böyle giderseniz kaybeden Başkan Ömer Şengöl olmaz Eğirdir olur. Başkan alır maaşını, keyfine bakar!.. Kaybeden Eğirdirli olur, siz olursunuz, çocuklarınız hatta geleceğiniz torunlarınız olur… Aklınızı başınıza toplayınız!.. Artık seçim bitti, parti için değil itibar için çalışınız.Yoksa halka cevap veremezsiniz!.. Vicdanınızın altında ezilirsiniz? İntikam alınacak zaman değil!.. Eğirdir’in yükselmeye, üzerindeki ölü toprağını atmaya, gelişmeye, kültür ve turizm kenti olmaya, esnafının paraya ihtiyacı var. Bunu da siz “Genç Girişimciler” yapmalısınız. Siz aslında Başkan Ömer Şengöl çalışmazsa onu çalıştırmaya yönlendirmelisiniz!..

            Başkan yasal olmayan bir iş mi yapıyor? Hayır, çünkü kooperatifin elinde mahkemeden alınan “hakkediş” kararı var.

            Aslında başkanı çalıştırmamak gibi bir yola girerek belediyeyi çalışamaz durumuna getirmekten, görevi kötüye kullanmaktan mahkemeye verilirseniz suçlu çıkar ve meclis üyeliğiniz de belki elinizden alınır.

            Size kim akıl vermişse yanlış akıl vermiş!.. Siz üniversite bitirmiş ve Eğirdirlinin sizden hizmet beklediği pırıl pırıl gençlersiniz. Başkasının dolduruşuna geldiğiniz açıkça görülüyor. Kendinize gelin ve Eğirdir’e hizmet için kollarınızı sıvayınız!.. Üç dönem başkanlık yapmış deneyimli kişi Başkan Ömer Şengöl’e zorluk çıkarmak yerine kolaylıklar sağlayın!..

            Siz dünkü tutumunuzla aslında partinizi de zor duruma soktunuz. Vatandaşa ne cevap vereceksiniz; tapusunu verdirtmediğiniz vatandaş size gelip,” Ver tapumu!” derse ne diyeceksiniz? Veremezseniz o masum insanların yüzüne nasıl bakacaksınız?., Üretim olmazsa para olur mu? Yarın ay başında maaş almaya gelenlere Ömer Şengöl, “Maaşınızı bana imza yetkisi vermeyenlerden alın!” derse siz maaşları ödeyebilecek misiniz?

            Bence en kısa zamanda bu acımasız kararınızdan vazgeçip yemeklerinden, boğazlarından kestikleri ile ev sahibi olan bu masum ve fakir insanların günahını almayın!.. Cehennem, günah işleyen ve kul hakkı yiyenlerle dolu. Siz onlardan olmayın!..  Vatandaş size “Haşhaşi” damgasını vurdu mu kurtulamazsınız!..

            Ayrıca bütün bunların beş sene sonraki seçimde tek tek önünüze konacağını da unutmayınız!.. Çünkü halk unutmaz; Eğirdirli hiç unutmaz!.. Siz gelecek seçimi şimdiden kaybetme yolundasınız.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap