HAŞHAŞİLER

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HAŞHAŞİLER
Haberin Tarihi: 11.4.2014 16:21:00 - Okunma Sayısı:1699 defa okundu.

HAŞHAŞİLER

 

            Sözcük yabancı değil. Başbakan Tayyip Bey, Fetullah Gülen ve arkasındakilere “Haşhaşiler” diyor.

            Haşhaşiler kim? Hasan Sabbah (1052-1124) adında bir liderin kurduğu, dünyanın ilk istihbarat ve suikast örgütü mensupları. Uyuşturucuya alıştırılmış ve liderleri Hasan Sabbah’ın her istediğini gözü kapalı yerine getiren militanlar.

            Hasan Sabbah kim? İslam’a dayalı İsmaili tarikatının lideri. Emrindeki militanlarla terör estiren, Ortadoğu’ya ve Büyük Selçuklu Devleti’ne rahat vermeyen bir ortaçağ lideri.

            Başbakan Tayyip Bey’e göre Fetullah Gülen, devlet kademelerine girerek devleti ele geçirmeye çalışan gizli bir Haşhaşi örgütü.

            Son on yıldır devlet kimin elinde? Tayyip Erdoğan’ın…

            Fetullah Gülen’nin dizinden ayrılmayan ve kendi beyanı ile, “Ne istedilerse verdik, ne dedilerse yaptık!...” diyen kim? Tayyip Erdoğan…

            Son on yılda palazlanan ve Mısır’da Sağır Sultan’ın bile haberi olduğu bu örgütün devlet kademelerini ele geçirdiğini söyleyen biz sağduyulu yazarlara düne kadar kulak tıkayan kim? Tayyip Erdoğan…

            Bu ülkenin yüzlerce yazar ve çizeri defalarca Fetullah Gülen adında birinin devleti ele geçirmek için çalıştığını ve bunun için de dini kullandığını ve arkasına Amerika’yı aldığını yazdı, çizdi. Kim dinledi bizi? Halkın yarısı bizi dinledi; devleti yönetenlere inanan diğer yarısı ile devleti yönetenler dinlemedi.

            Küçük yılan öyle bir büyüdü ki ejderha oldu, önüne geçilemez bir hal aldı. İşte şimdi yapılan “Cemaat” savaşı, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Haşhaşiler arasındaki savaş.

            Hani tarih kitaplarının kapağında Moğol İmparatoru Cengiz (Temüçin) Han’ın yedi başlı ejdere baş kaldırışının bir resmi vardı. O öyküde Cengiz Han, insan yiyerek beslenen ejderin ulusunu kurtarmak için kestiği her kafanın yerine yenisinin geldiğine şaşıp kalıyordu. Nihayet kalbini söküp alıyor da ejder öyle ölüyor.

            Acaba Başbakan TayyipBey, “İnlerine gireceğiz!” ifadesinde ejderin kalbini sökmeyi mi anlatıyor?  Öyle değilse bir Haşhaşi’nin yerini değiştirmekle yani birini, bir devlet görevlisini bir yerden alıp başka bir yere atamayla ejderin yalnızca kafasını kesmiş olur.

            “Yılanın başı küçükken ezilir.” demiş atalarımız. Maalesef günümüzde atasını bilen mi var ki sözünü bilsin!...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap