ISPARTA TANITIM GÜNLERİNİN ANKARA AYAĞI: "ISPARTA DERNEĞİ"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA TANITIM GÜNLERİNİN ANKARA AYAĞI: "ISPARTA DERNEĞİ"
Haberin Tarihi: 24.6.2014 10:14:00 - Okunma Sayısı:1502 defa okundu.

ISPARTA TANITIM GÜNLERİNİN ANKARA AYAĞI:

             “ISPARTA DERNEĞİ”

ÖZDEMİR: “BİZ, BU ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRMEKLE, ISPARTA’NIN DEĞERLERİNİ TANITMA OLANAĞINI, ( 100 ) BİN ZİYARETÇİ İLE GÖSTERMİŞ OLDUK…”

                              Zeki TARHAN – ANKARA

 

                       12-15 Haziran 2014 tarihlerinde, Ankara’ daki  Atatürk  Kültür Merkezi (=AKM)’ de gerçekleştirilen ve gerek yazılı medya, gerekse elektronik ve sosyal medyada kamuoyuna; “Güllerin ve  Göllerin Şehri ISPARTA TANITIM GÜNLERİ olarak lanse edilen etkinliğin iki ayağı vardı: Birinci ayak, doğal olarak ISPARTA idi, yani; mülkî İdare ve yerel yönetimler ile üçüncü sektör... İkinci ayak ise ANKARA. Bu ikinci ayakta lokomotif görevini ISPARTA DERNEĞİ üstlenmişti ve paydaşlar olarak da Merkezi Ankara’ da bulunan İlçe Derneklerimiz ve Vakıflarımızdan oluşan üçüncü sektör, diğer bir anlatımla NGO’ lar vardı… Etkinlikle ilgili protokol da zaten, Isparta Valiliği ile Isparta Derneği arasında imzalanmıştı.

                   Bu gerçeği sizlerle paylaştıktan sonra, Başkent Ankara’ da AKM’ nin kapalı ve açık alanlarında gerçekleştirilen ve yıllarca özlemi çekilen böylesine güzel bir tanıtım atağını gerçekleştiren Isparta ayağı ve Ankara ayağını,öncelikle tebrik etmekle başlamak istedim bu değerlendirme yazımıza.

                 Sözünü ettiğimiz iki ayak için; ister “öncü” sözcüğünü, ister “himaye” sözcüğünü kullanalım, elde edilen başarıyı, sakın ola ki küçümsemeyelim, herhangi bir kıskançlık vesilesine de yol açmadan “gıpta” edelim derim Ben.

                                                            ***

                 …Evet, ISPARTA DERNEĞİ Başkanı İsmail ÖZDEMİR’ le, AKM’ deki Dernek Standında, ( 4 ) gün süren bu etkinliğin genel bir değerlendirmesini yaptık… ÖZDEMİR, futbol terminolojisine giren “ Klasman” sözcüğü ile başlıyordu değerlendirmesine. Aslında bu sözcük, etkinliği değerlendirmede “cuk” oturan bir sözcük oluyordu ve şu anlama geliyordu: “ ( Bölümleme, sınıflama, tasnif )…Nesneleri, amaca göre kümelere ayırma, ya da uygun kümelerde birleştirme.”

                 ÖZDEMİR, kendi değerlendirmesini yapmadan önce, (AKM)’ nin Güvenlik Şefinin, söz konusu etkinliğimiz için yaptığı bir değerlendirmeyi aktarıyordu. Bakın, ne demişti Güvenlik Şefi: “…Nasıl Futbol’ da  üç büyükler (=GS-FB-BJK ) varsa ve dördüncü büyük olarak “TRABZON” girdi ise, bu “tanıtım günleri” n de de üç büyükler vardır. Bunlar: Trabzon-Rize ve Kastamonu’ dur. Isparta da, ilk tanıtım günü olmasına rağmen, ( 4 ). Büyük olarak gücünü göstermiştir… Klasmana girmiştir…”

                                                                  ***

          Girizgâhımızı bu şekilde yaptıktan sonra, ÖZDEMİR’ in genel değerlendirmesine geçebiliriz herhalde. Hadi başlayalım…

        “…Isparta denince, dışarıda üç şey akla gelir: Gül’ ü, Halı’sı ve Süleyman DEMİREL’ i. Biz bu organizasyonu gerçekleştirmekle, Isparta’nın birçok farklı ve özellikli değerlerini, Başkentimize ve Başkent’ li lerimize  tanıtma olanağını, ( 100 ) bin ziyaretçi ile göstermiş olduk. Bizim en önemli kaynak değerimiz TURİZM. Turizmin de en önemli değeri EĞİRDİR ve  “EĞİRDİR GÖLÜ”

        “Üç boyutlu (Eğirdir panoramik resmi ) nereden çekilmiş?...” diye soranlar, ziyaretçiler. Biz de dedik ki; “ Yörük kültürünün sergilendiği AKPINAR SEYİR TEPESİ’ n den çekilmiş…Oraya gidip kahvaltınızı yapabilir, Gölün eşsiz manzarasını, Ada’ larını ve ELMA’ nın merkezi olan, Bahçeciliğin en iyi yapıldığı BOĞAZOVA’ yı seyredebilirsiniz…” diyoruz.

                                                                       ***

           Dernek Başkanı ÖZDEMİR; “ISPARTA TANITIM GÜNLERİ” etkinliği için, Isparta Merkezden, Ticaret ve Sanayi sektöründen hiçbir finansal destek görmediklerini dile getiriyor ve; “ Ankara’ da ki YDS, MODEDOR, CANPA, EKOL’ ün dışında sponsor yok” diyordu.

                                                                   ***

                                              ATATÜRK

       “Isparta Tanıtım Günleri” n de bir ATATÜRK’ ü müz vardı. Atatürk’ e çok da benzeyen, sanki kopyası gibi algılanan Yalvaç’ lı hemşerimiz Necdet BARDAK’ tı bu Atatürk. Etkinlikte; ATA’ nın Isparta’ ya gelişini canlandırıyor, konuşmasıyla milli duygularımızı kabartırken, sahnelediği  “ZEYBEK” oyunuyla da, izleyicilerden büyük bir beğeni alıyordu…Ve AKM’ yi ziyaret eden hemen hemen tüm ziyaretçilerin ilgi odağı olan ATATÜRK’ le fotoğraf çektirmek, etkinliğin adeta olmazsa olmazı idi…Hele ATATÜRK kürsüde konuşurken ezanın okunması anında susması, taktirle karşılanıyordu…ÖZDEMİR, ATATÜRK için bakın neler diyordu:

                “…2013’ ün Eylül ayında İNEBOLU teftişinde iken, tesadüfen tanıdığımız bir Isparta’ lı hemşerimiz. Ogün şunu söyledim: Haziran ayında ISPARTA TANITIM GÜNLERİ var. Orada, Atatürk’ ün Isparta’ ya gelişini canlandıralım… Açılış programımıza renk katalım.” dedim ve bağlantıyı kurdum…

                …Ve ATATÜRK, çok büyük bir ilgi gördü… Ve ulusal basında, bizim daha fazla yer almasını sağladı. 15 bin kişiyle fotoğraf çekildi Isparta Derneği Standında. Ve böylece, Isparta manzarası eşliğinde, 15 bin kişinin evine ISPARTA girmiş oldu.

                 Bunun temelleri İNEBOLU           ‘ da atıldığı için, İnebolu Belediyesi ( 11 ) kişi ile tanıtım günümüze geldiler.”

                                                                        ***

                  TARIM BAKANI VE   SAZAN DOLMASI

         Eğirdir standının, ziyaretçileri adeta mıknatıs gibi çeken iki unsuru vardı: Canlı mankenler ve Sazan Dolması. Sazan Dolması; Eğirdir’ in Yemek Kültüründe baş aktördü. İşte ÖZDEMİR’ in “Sazan Dolması” değerlendirmesi:

                “…Her ilçemiz, kendi yöresinin yemek kültürünü sergileme adına, büyük bir gayret sarf ettiler… Örneğin; Eğirdir “SAZAN DOLMASI” nı sundu ve büyük bir ilgi gördü…Açılış töreninde Süreyya Bey, Dernek Başkanı olarak bana lâf attı: “…Sazan Dolması nerede?!!!” dedi. Bunun üzerine, Tarım Bakanımız bana dönerek; “…Sazan Dolmasını yiyemedik?!!!” dedi. O esnada da, zaten Bakanlarımıza HELVA- KABUNE ikram ediyorduk… Ben de; “Her gün ayrı ikramımız var. Yarın da SAZAN DOLMAMIZ var” dedim. Bakan Bey bana; “…Biz yarın yokuz” dedi. Ben de bunun üzerine; “ sayın bakanım, siz arzu ettiğiniz zaman ve mekânda, SAZAN DOLMASI’ nı sunarız…” dedim. Bu diyalog bile, TC’ nin bir bakanının, ISPARTA TANITIM GÜNLERİ’ nin amacına ne denli hizmet ettiğinin göstergesidir/kanıtıdır…

                 Etkinliğimize katılan herkese ve tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz…”

                                                                         ***

                                                          SON SÖZ

                   ÖZDEMİR’ den son sözlerini alıyoruz…Bakın son sözleri ne oldu: “…Cesameti büyük olup ta, katkısı ters oranda olanlarla, bir kasaba Belediyesi olan SENİR’ in bu tanıtıma yaptığı katkı kıyaslandığında, yıllar geçtikten sonra, bu TANITIM GÜNLERİ’ nin ilk kez yapılıyor oluşunun en açık göstergesi ve izahıdır.”

                                                                         ***

                      Etkinliğin son günü… Ve akşam olmuş, karanlık çökmüştü…Allah’ın işine bakın ki, etkinlik sona erdikten sonra yağmur bastırmıştı…Ama gelin görün ki, en son standını kapatan “GÜLÜN YOLCULUĞU OTOBÜSÜ” nün kimi ürünleri aniden bastıran yağmurdan zarar görmüştü. Ben de en son değerlendirmeyi, gece geç saatlerde “GÜLÜN YOLCULUĞU otobüsünde” yapıyordum. Bir de baktık ki, ÖZDEMİR Otobüste. Bir yandan, GÜLÜN YOLCULUĞU ekibine teşekkür ediyor, diğer yandan da özeleştiri yaparak, gelecek yıllarda, bu tür etkinliklerde noksan kalan, yapılması yada yapılmaması gerekenlerin kritiğini yaparak, bizlerle paylaşıyordu…

                             GELECEK YAZI: ISPARTA AYAĞI VE ABDULLAH KILIÇ’ IN DEĞERLENDİRMESİ…

                               BİZİ İZLEMEYE DEVAM…

                                                 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap