SDÜ'de "Tematik Alan Günleri Medikal Biyoteknoloji" Etkinliği Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ'de "Tematik Alan Günleri Medikal Biyoteknoloji" Etkinliği Düzenlendi
Haberin Tarihi: 10.9.2014 09:41:00 - Okunma Sayısı:3720 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi(TTO) tarafından "Tematik Alan Günleri Medikal Biyoteknoloji" konulu bir etkinlik düzenlendi.

SDÜ’de “Tematik Alan Günleri Medikal Biyoteknoloji” Etkinliği Düzenlendi

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi(TTO) tarafından “Tematik Alan Günleri Medikal Biyoteknoloji” konulu bir etkinlik düzenlendi.

            SDÜ Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış töreninde konuşan TTO Düzenleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Banu Kale Köroğlu, “TÜBİTAK 1003 Medikal Biyoteknoloji Programı” hakkında bilgi verdi; 2013 yılında Türkiye’nin sağlık öncelikli araştırma alanının “biyomalzemeler”, “aşı”, “ilaç”, “biyomedikal ekipmanlar” ve “tıbbi tanı kitleri”nden oluştuğunu söyledi.

            Etkinliğin SDÜ’nün sağlık, mühendislik ve temel bilimler alanlarındaki öncelik alanına uygun araştırmacıları bir araya getirmek, tanıştırmak ve akademik önceliklerin yönlendirilerek yeni çalışma gruplarının kurulmasını sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, sağlık alanının fonlar üzerindeki öneminin her geçen gün daha da arttığını; bu millete daha iyi hizmette bulunabilme adına, bireylerin haklı mazeretlerini aşması gerektiğini söyledi.
 

            Açılış konuşmasının ardından etkinlik oturumlarına geçildi. SDÜ Mühendislik Fakültesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Çömlekçi moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Biyomedikal Ekipmanlar- Biyomalzemeler” konulu ilk oturumda, Doç. Dr. Çömlekçi, “Medikal Cihaz Sektörünün Bugünü” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Çömlekçi, sunumunda “medikal cihazlarda sınıflandırma”, “tehlike sınıfları”, “önemli çalışma ve riskler”, “kurallar ve yapılması gerekenler”e değindi. Daha sonra Hüseyin Kozan, geliştirilen protatif 12 kanallı mobil EKG cihazı hakkında bilgi verdi; Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlit Korkmaz da örnek bir biyomalzeme projesi olan “Doku ve Organ Mühendisliği”, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aykut Aktaş da “Elektroterapili Ortez ve Protezler” hakkında bilgi verdi.

            Prof. Dr. İsmail Özmen moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Biyoteknoloji İlaç- Aşı” konulu ikinci oturumda ise Prof. Dr. Mehmet Ali Saraçlı “Aşı Çalışmalarına Bir Model Olarak Emory Vaccine Center İzlenimleri” başlıklı sunumunu yaptı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap