Eğirdir; Enstitüsüne de Fakültesine de sahip çıkmadı.. Çıkamadı!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir; Enstitüsüne de Fakültesine de sahip çıkmadı.. Çıkamadı!!!
Haberin Tarihi: 12.7.2013 10:52:00 - Okunma Sayısı:1591 defa okundu.

Eğirdir; Enstitüsüne de Fakültesine de sahip çıkmadı… Çıkamadı!!!

 

            Eğirdir; Enstitüsüne de Fakültesine de sahip çıkmadı… Çıkamadı!!!   *Gölün korunması Isparta’ya taşınan Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi ve Türkiye’nin  iç sularını yöneten Eğirdir Araştırma Enstitüsünü iken  küçültülen  Araştırma Enstitüsüne  sahip çıkmakla olur…

            *Eğirdir Su Ürünleri Fakültesinin Isparta’ya taşınmasına sessiz kalmak Isparta’ya gidişi nedenlerinin üzerinde durulmaması, sorunun çözümlenmemesi düşündürücüdür. Kim fakültesini, enstitüsünü okulunu bırakır neden? Okulların değeri önemi oraya gelecek öğrenci sayısıyla mı ölçülür? Paramı eğitim mi? Nerede ahde vefa? Zaten öğrenci gelmiyordu ne denmek? Bakınız Isparta’daki Eğirdir Su Ürünleri Fakültesine öğrencilerin kayıt olması için neler yapılmakta? Eğirdir ne yaptı? Sus pus sanki Eğirdir’de fakülte yoktu!!!  En basitinden; öğrencilerin ulaşım, yemekhane sorunu yok muydu? Göl gibi hep alınmak istendi, ne verildi? Para getiriyorsa ne ala okul… Lütfen kimse kusura bakmasın, kaç ilçede fakülte vardı? Kaç ilçe fakültesini il merkezine taşıdı?  

            *Üniversite ne? Eğirdir’e hangi üniversite geliyor?

            *Fakülte ne? SDÜ’de kaç  tane fakülte kaç tane Yüksekokul var?

            *Yüksekokul ne?  Turizm Yüksek Okulu ve Sağlık Meslek Yüksekokulu Üniversite mi? Fakülte mi?

            *Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Isparta tarafından sahiplenildi mi? Benimsendi mi? Bu yıl Isparta’daki Eğirdir Su Ürünleri Fakültesine Öğrenci alınacak mı?

EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ

FAKÜLTESİ’NİN

ISPARTA’DAKİ YERİ

            Isparta’nın  Fakülteye ilgisi…

            “Isparta Valisi Menduh OĞUZ “Isparta’nın su ürünleri ve uygulamaları açısında verimli ve başarılı bir vilayet olduğunu ve ilim müessesesi olan SDÜ Su Ürünleri Fakültesinin Isparta’da bulunmasından duydukları memnuniyeti dile… getirdi. ”

            Oğuz, “Öğrencilerin araştırma ve uygulama yapabilmesi için su kaynaklarına ihtiyacı konusunda da vilayet olarak gerekli kolaylığı sağlamaya, mevcut göl ve göletlerimizde su ürünleri fakültemizin ihtiyacı olan çalışmaları yapabilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.(Basın)

            Bu Bölüme tercih edenlere karşılıksız burs verilecek …Bursu kim karşılıyor ?

            Su ürünleri fakültesini tercih edenlere karşılıksız burs Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) tercihlerinde, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’ni seçen tüm öğrencilere 10 ay boyunca 200 lira burs verilecek. (www.hurriyet.com.tr/egitim/23378358.asp_ ---- www.trtturk.com.tr/haber/bu-bolumu-tercih-edenlere-burs-verilecek.html_)

            Bu konu açılmışken bana en çok sorulan sorulardan biri de Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nin  Isparta’ya niçin taşındığı?

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap