TÜRK PARASINI DEĞERSİZLEŞTİRMEK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜRK PARASINI DEĞERSİZLEŞTİRMEK
Haberin Tarihi: 19.7.2013 11:46:00 - Okunma Sayısı:1463 defa okundu.

TÜRK PARASINI DEĞERSİZLEŞTİRMEK

            Halkımız kendi paramızdan kaçmak zoruna bırakılmamalı. Paramız hızla değer yitiriyor. Böyle olması, ihracatçıların pek işine geliyormuş. İşçiler ve üreticiler yarı aç yarı tok yaşasın! Yerer ki, ihracatçı çok kazansın! Sayın Başbakanın etkisiyle  Merkez Bankamızın yöneticileri de, genellikle TL'yi değersizleştirmeye uğraşıyorlar. Bunun en kolay yöntemi, TL mevduatlarına enflasyon oranının çok daha altında negatif faiz uygulayarak; TL birikimlerini cezalandırmaktır. Bu bir politika uygulandığı için insanlarımız, döviz biriktirmeye ve kendi paramızdan kaçmaya alıştırılmışlardır. Bir ulusun başka devletlerin paralarını depolayarak; o yabancı ülkelere mali destek vermeye zorlanması ne kadar acı! Devletimizin parasının aşırı değersizleştirilmesi ve halkının yabancı paraları istiflemeye yönlendirilmesi; iç ve dış ortamlarda bize olan güven, önem ve saygıyı, azaltır. Türk lirasının herhangi bir kağıt parçası haline getirilmesine ve halkımızın tasarruf alışkanlığından vazgeçirilmesine, razı olabilir miyiz? Devletimiz ve geleceğimiz, böyle bir yönelimden zarar görmez mi?

            Diğer taraftan Merkez Bankası Başkanımız, ABD Dolarının değerini düşürmek için her gün önemli miktarda dolar satarak bir eylem başlatmış bulunuyor. Ne kadar dolar satsa, ABD dolarının değeri bir türlü düşmüyor. İnadına yükseliyor. ABD merkez bankası başka ülkelerin tahvillerini ve diğer kağıtlarını satın almayı durdurarak; dünya piyasalarına ABD doları pompalamaktan vazgeçti. Dolar bu yüzden yükseldi. Ne kadar çok görünürse görünsün; Merkez Bankamızın dolar stoku, durumu değiştirmeye hiçbir şekilde yetmeyecektir!

            1- Biz Merkez Bankamızdaki döviz stoklarımızı boş yere eritmiş oluruz.

            2- Merkez Bankamızın döviz satışlarına katılabilen şanslı kişiler; acayip kazançlı çıkarlar. Dolar fiyatını düşürmekte pek de etkili olmayan bu satışlardan; en çok kimler almıştır; bilmiyoruz. Açıklanması da istenemez.                                                                

            Önemli not:  Mısır'daki yeni yönetimle ilişkiler; sanayici, işçi ve ihracatçılarımızın oradaki durumunu zayıflatacak ve zarar ettirecek yönde olmamalı. Zaten Suriye işinden çok fazla zarar gördük!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap