16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

ORMAN YANGINLARI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ORMAN YANGINLARI
Haberin Tarihi: 5.8.2021 10:08:46 - Okunma Sayısı:4887 defa okundu.

Havva MUTLUCAN Yazdı...

ORMAN YANGINLARI

ORMAN denilince vatandaş olarak ilk aklımıza gelen sade bir şekilde mesire yerleri, eş ve dostlarımızla hoş sohbetlerin yapılabildiği yeşillik alanlar aklımıza gelir.

Bizlerin küçüklüğünden beri gıpta ile baktığı insanın ruhunu yumuşatan, yaşama hevesini artıran, temiz oksijen üretmesiyle tüm canlılara hayat veren doğamıza yön veren yerler olarak da biliriz.

Bunun yanında ormanlarımız yaprakları, dalları, gövdesi, kökleri ile tutarak, sellerin, taşkınların olmasını önleyen, yeraltı sularının oluşmasına yardım eden, barajların ekonomik ömrünü uzatarak, doğal afetleri önleyen ve de ülke ekonomisine katkıda bulunan nadir güzide yerlerdir.

Fakat son günlerde ülkemizde kimlerin ne amaçla yaktığı üstü kapalı olsa da bilinen ormanlarımız hunharca katledilmektedir.

İnsan şöyle bir düşünüyor;

Tüm canlıların yaşadığı ormanlarımızı kasıtlı yakan kişi ve kişiler nasıl bir kin, nefret ve öfke kimliğine sahip ki bu kadar acımasız olabiliyor?

Yangınların başlaması ile dikkatime çeken konu ise yoğun takip ettiğimiz sosyal medya ve yazılı basında sürekli vasıflı vasıfsız eleştirilerin olmasıdır.

Deniliyor ki….!

Devlet yangınları söndürmede yetersiz kalıyor, gerekli hassasiyet gösterilmiyor vs. gibi aslı astarı olmayan paylaşımlar yapılmaktadır.

Bu paylaşımları bir kenara bırakarak biz vatandaş olarak bu zorlu günlerde orman yangınlarında görev alan personele yardımcı olsak daha iyi olmaz mı? Sonuçta bizim geleceğimiz yanıyor.

Diğer bir konu ise;

Tüm iletişim haberlerimizde bu güzelim ormanlarımızı kim ve kimlerin neden yaktıkları, yakmak istedikleri konusunda istenilen eleştiri maalesef pek yok denecek kadar az.

Hele hele 2013 yılında İstanbul Taksim Gezi parkında sökülen ağaçlar için ortalığı yıkıp kavuran gezici gençlerden ve hayvan hakları savunucularından hiçbir ses çıkmaması düşündürücü değil midir?

Benim acizane teklifim biz Anadolu çocuğuyuz bizim başka vatanımız yok. Siyasi polemikleri bir kenara bırakıp birlik beraberlik içeresinde memleketimize sahip çıkmaktır.

Devlet, Millet işbirliği ile bu zorlu günleri de Allah’ın izniyle aşacağımız aşikardır. Nice yeşil ve güzel günlerde buluşmak üzere…..

Saygılarımla. 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    5.8.2021 22:00:35
    Çok güzel yazın Havvacığım. Cani bebek katlleri50 bin kişinin katilleri yaktıklarını sayfalarında ilan ediyor paylaşımlar yapıyorlar. Kendi partisinin seçim ortağı diye midir başka amaçmıdır anlayamadım bunu örtpas etme kapatma peşindeler. Atatürkçülük bu değil. Atstürk ve silah arkadaşları bunları içerden dışardan yok etmek için kurtuluş savaşı yaptılar. Mustafa Kemal ATATÜRK ismini bu yüzden aldı. Bunla ve bunlar gibiler giderkende İzmiri yakıp gitmişlerdi. Hdpkk ya birşey diyemiyenler hükümete yükleniyor aklım almıyor. Bu biz olamayız ne olmuş bize böyle. Ülkemiz yandı ciğerlerimiz yandı. Bu kadar korursak bunlara yakında içme sularımıza zehir koymaya başlarlar..İkdidarlar gelip gidici ama hükümet devlet bizim. Yaşanacak sıkıntılara biz halk olarak çekeceğiz. Aklımıza başımıza alalım başka Türkiye yok.
Yorum Yap