ŞU ANDA; EĞİRDİR GÖLÜ SU SEVİYESİ NE KADAR?...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ŞU ANDA; EĞİRDİR GÖLÜ SU SEVİYESİ NE KADAR?...
Haberin Tarihi: 3.2.2022 10:49:14 - Okunma Sayısı:5341 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

ŞU ANDA; EĞİRDİR GÖLÜ SU SEVİYESİ NE KADAR?...

                                               Zeki TARHAN / ANKARA

          …Evet, Fıstık biçimindeki Eğirdir Gölü Havzasındaki 81 yerleşim biriminde yaşayan insanlarımızla, Havza dışındaki yöre insanlarımızın kafasındaki soru işareti bu: son KAR ve yağmurla gölümüzün su seviyesi ne kadar yükseldi?

             Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece geç saatlerde, EKO – BİR  Müdürü Süleyman CAN’ı aradım. En son ölçümün 16 Ocak 2022’de yapıldığını ve göl su seviyesinin 915,18 Metre olarak saptandığını, 2021’ yılının en son ölçümünün ise 04 Aralıkta  yapıldığını ve 914,93 Metre olarak saptandığını söyledi.

                                                           ***

           Tabii, hepimizin merak ettiği durum; yüzümüzü güldüren, içimizi serinleten yağmurdan çok ”KAR”ın yağışıydı. Korkutucu olan; Göl Havzasındaki kaçak ve kayıt dışı derin sondaj kuyularının, gölü besleyen yer altı sularını bilinçsiz ve vahşi bir anlayışla yok etmeleriydi. Burdur Gölünü yok eden de bu anlayıştı zaten.” KAR” da; yeraltı suyu için, olmazsa olmazdı.

        … Evet, bugün için Gölün su seviyesi ölçülmemişti, Gölün %70 - %80’ni buzla kaplanmıştı… Bu hafta da yağışla geçecekti… Ama bir tahminde bulunmak ta mümkündü. EKO – BİR Müdürü Süleyman CAN, önümüzdeki pazartesi günü ölçüm yapacaklarını ve tahminlerinin de; Göl su seviyesinin 10 santimetre ile 15 santimetre aralığında yükseldiği şeklindeydi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap