SAĞLIK BAKANLIĞI VE COVİD-19

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SAĞLIK BAKANLIĞI VE COVİD-19
Haberin Tarihi: 11.2.2022 10:38:47 - Okunma Sayısı:3849 defa okundu.

Havva MUTLUCAN Yazdı...

             SAĞLIK BAKANLIĞI VE COVİD-19

         Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan verilere göre Covid - 19 ile ülkemiz ilk defa 11 Mart 2020 tarihinde tanıştı.

         11 Mart 2020 bir milat olarak kabul edilmelidir. Çünkü şimdiye kadar bu derece sinsi, insanları nasıl bulaşacağı, nasıl etkileyeceği bilinmeyen bir salgın hastalıkla karşı karşıya gelmedik.

        Şükürler olsun ufak tefek sıkıntıların haricinde Sağlık Bakanlığı sağlam alt yapısı ve profesyonel personeli ile iki yıldır Covid -19 mücadelesini başarıyla sürdürüyor; DERKEN…….!

        Son günlerde vatandaş olarak ne oldu bilemediğimiz, bir gariplik var adeta; halk diliyle belki de Sağlık Bakanlığımız çalışanlarında bir yorgunluk, bir bıkkınlık mı başladı?

        Nasıl böyle kanıya kapıldım derseniz!

        Birkaç gün önce aile bireylerimizden birinde Covid - 19 pozitif çıktı. İlçe Aile Sağlık Merkezi tarafından o günün akşamı aranarak, ailemiz hakkında gerekli bilgi alışverişinde bulunuldu.

       Eşimle ile benim yeterli aşılarımızdan dolayı izolasyona gerek olmadığı, küçük kızımın yaşından dolayı aşısı olmadığından 7 gün evden çıkmaması gerektiği belirtildi.

      Sonra mı ne oldu?

      “Saldım Çayıra Mevlam Kayıra” misali ne arayan var! Ne soran! Ne de telefonumuzla ulaşmak istediğimiz filyasyon ekiplerince size dönüş yapılacak denilmesine rağmen herhangi bir dönüş olmaması…!

       Diğer konu ise;  sözde aile bireylerimizden ikisi dışarıya çıkmayacaktı! Denetleyen var mı yok! Hani Covid - 19 bulaşıcı idi; dışarıya çıkılır ise hastalığın bulaşıcılığından dolayı diğer sağlıklı kişilere zarar verebilirdi.

        Ne oldu?

        İlçe Sağlık Merkezimiz ve ya Aile Hekimlerimizce bizim şu tarihte, şu mahalle de Covid – 19 bir hastamız vardı, ne durumdalar diye merak eden var mı?

         Yoook!

         Eğirdir İlçe nüfusumuz çok kalabalık olunca acaba hastalara yetişmekte zorluk mu çekiliyor? Veya İlçemizde sağlık çalışanı yetersizliği mi var? Covid -19 hasta sayısı artınca ne yapılacağı bilinmiyor mu?

        Sonuncusu da; Sağlık Bakanlığımız artık bizde yorulduk. Ne yapalım. “Giden Gider, Geride Kalan Sağlamlar Bizimdir”,  Anlayışı mı başladı?

        Ne diyelim Hayırlısı olsun.

        Saygılarımla,

        Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    11.2.2022 16:34:12
    Geçmiş olsun. O kadar çok ki sayı malesef sağlık çalışanlarda bıktı tabikki bir tek hastalık o degilki covit yüzunden diğer hastalıklar ilerledi. Devlet sorumluluğumu yaptım aşıları temin edip vurdum. Gerisini siz korunacaksıniz diyor. Artık sadece yoğun bakımla ilgileniyorlar Maske mesafe güçlü bağışıklık sistemi....Allah tüm hastalara şifa versin bi an önce kurtulur dünya bu illetden inşallah
Yorum Yap