VALİ SEYMENOĞLU’NUN ARDINDAN…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,VALİ SEYMENOĞLU’NUN ARDINDAN…
Haberin Tarihi: 13.5.2022 12:16:53 - Okunma Sayısı:3068 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

VALİ SEYMENOĞLU’NUN ARDINDAN…

                          Zeki TARHAN – ANKARA

          Bugün 12 Mayıs 2022 günlerden Perşembe. Haberi, önce TV kanallarından öğrendik. Sonra, sosyal medya / elektronik medya mecralarına göz attık… Ve elimde; bugünkü Cumhurbaşkanlığının 2022 / 209 sayılı atama kararını ve ekli listeyi içeren Resmi Gazetenin çıktısı.

                                                     ***

         Öncelikle, sözünü ettiğimiz atama kararının, bu millete / bu vatana hayırlı olmasını dileyelim. Isparta’mızda sayın valimiz; 3 yıl 7 ay 14 gün görev yaptı. Bu zaman diliminde, sayın valimizle yüz yüze görüşmelerimiz oldu… Üniversitelerimiz / Valiliğimiz ve ISVAK paydaşlığında iki ÇALIŞTAY düzenledik… Yardımlarını gördük… En son, DAVRAS kayak merkezindeki tarımsal aktivitesinin resimlerini paylaşmıştım sosyal medyada.

                                                    ***

        Sayın valimizle ilgili, ilerleyen süreçlerde daha geniş değerlendirmeleri içeren yazılar elbette ki yazacağız… Hemen şunu belirtelim ki; sayın valimiz sosyo-ekonomik ve sosyo kültürel konularda dengeci bir politikayı yeğliyordu… Bu politikayı, “Sürdürülebilir kalkınma / Dengeli kalkınma” bağlamında ele aldığımızda, ÇEVRE boyutunun istenilen hedefe ulaşılmasında, denge politikasının, sosyal politika bağlamında yetersiz kaldığı görülebiliyordu. Bu saptamamızı; EĞİRDİR GÖLÜ ve Tarımsal sulama perspektifinden baktığımızda, Çiftçilerin ağır bastığını, “sosyolojik bir reel politik” olarak ta görebiliriz…

                                                     ***

       Atama kararının hayırlara vesile olmasını ve de sayın valimizin yeni görevinde başarılar diliyoruz…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap