HOCALARIN HOCASI DOĞAN HOCAMIZI UĞURLARKEN…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HOCALARIN HOCASI DOĞAN HOCAMIZI UĞURLARKEN…
Haberin Tarihi: 23.5.2022 13:23:45 - Okunma Sayısı:2932 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

HOCALARIN HOCASI DOĞAN HOCAMIZI UĞURLARKEN…

                                                         Zeki TARHAN - ANKARA 

                     19 Mayısın 103. yıldönümünü kutladığımız  geçtiğimiz Perşembe günü saat 9.30’da, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığında, ahrete intikal eden Prof. Dr. Doğan ATAY hocamız için, hem anma hem sonsuzluğa uğurlama töreni yapılıyor, sonrasında ise; Bilkent Üniversitesi İhsan Doğramacı camisinde kılınan cenaze namazı ve törenden sonra, yoğun bir katılımla ışıklar içinde yatacağı GÖLBAŞI’na uğurluyorduk…

                                                      ***

                    Ziraat Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törene, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve ISVAK Bilim Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kaya YORGANCI hocamız da katılmıştı ve o töreni TARHAN’ a bakın nasıl anlatıyordu:

                  “…Pek hüzünlü bir törendi. Fotoğraf çekmedim ama, Fakülte Dekanı, Su Ürünleri Bölüm Başkanı, çalışma arkadaşları, okul arkadaşları konuşma yaptı. Öğrenciler de tabii… Aileden oğlu, kızı ve torunları konuşma yaptı… Ailenin konuşmaları, çok duygu yüklü idi… Dekan Prof. Dr. Hasan ATAR bey, açılış konuşması yaptı. Ardından, Su Ürünleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mine Uzbilek KIRKAĞAÇ, Doğan beyin özgeçmişini okudu. Birlikte çalışmalarından bahsetti… Bütün konuşmacılar; Doğan Hocamızın üretken, dinamik, ailesine düşkün bir kişilik yapısı olduğundan bahsettiler… Belirttiğim gibi, çok duygu yüklü bir toplantı idi.“

                                                    ***

                …Evet, Kaya hocamızın törendeki gözlemleri böyleydi. Doğan hocamızın kurucu başkanlığını yaptığı ve bugün Fakültenin Su Ürünleri Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Mine Uzbilek  KIRKAĞAÇ’ ın duygu dolu konuşması da, bakın nasıl bir “vefa” örneğini içeriyor:

              “Bugün burada, çok değerli Prof. Dr. Doğan ATAY Hocamızı ebediyete uğurlamak için toplandık. Ben ve arkadaşlarım için üzüntü verici, zor bir görev. Bizler, mesleğe adım attığımız günden bugüne kadar, Doğan Hocamız hep bizimleydi… Kendisinden mesleğimize dair çok şeyler öğrendik. Doğan Hocam birçok arkadaşımın olduğu gibi, benim de doktora eğitimimde danışmanımdı. Tez çalışmam sırasında karşılaşmış olduğum bazı zorluklarda, hemen alternatif bir yol gösterir, umudumun kaybolmasına izin vermezdi. Mesleğinde son derece üretken olan Doğan Hocamız, üretkenliğini 2002 yılında üniversiteden emekli olduktan sonra da devam ettirmiş, yaşamına farklı yönde yenilikler katmış, resim sanatında açtığı çeşitli sergilerle ustalığını kanıtlamıştır.

              Doğan hocamız, aile bağları güçlü ve yaşama sanatını iyi bilen bir insandı. Bu konuda, çevresine de her zaman örnek olmuştur. Prof. Dr. Doğan Atay Hocamın kurucusu olduğu ve Su Ürünleri Eğitimini başlattığı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünü bizlere bıraktığı emanet olarak, layıkıyla devam ettirecek ve Hocamızın ismini yaşatacağız….

             Doğan Hocamızı son yolculuğuna uğurlarken, sevgili eşi hayat arkadaşı Bilsen ATAY’ a, bu ülke için yetiştirdiği değerli evlatları Prof. Dr. Ahmet ATAY’ a ve kızı Prof. Dr. Özlem ATAY’ a, gelini ve torunlarına, tüm ailesine, yakınlarına ve Su Ürünleri camiasına başsağlığı ve sabırlar dilerim. Doğan Hocamızın mekanı cennet olsun, huzur içinde uyusun!!!”

                                                       ***

           DEVAM EDECEK…

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap