GÖL ÇALIŞTAYI’NIN DERİN ANALİZİ…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÖL ÇALIŞTAYI’NIN DERİN ANALİZİ…
Haberin Tarihi: 25.5.2024 16:55:28 - Okunma Sayısı:739 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

GÖL ÇALIŞTAYI’NIN DERİN ANALİZİ…

                             Zeki TARHAN – ANKARA

                                                   BÖLÜM : 1

             Hemen söylemeliyim ki; Bu ÇALIŞTAY, bir başka Çalıştaydı. Ama öncekilerden ders alınan, eksikleri tamamlanan bir Çalıştaydı, hatta “son noktayı koyan” / Çözüm odaklı / RADİKAL bir çalıştaydı. Belki sizler; “son nokta” söylemini abartılı bulabilirsiniz, ama bu satırların yazarı TARHAN, iki gün süren, “EĞİRDİR GÖLÜ VE SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ ÇALIŞTAYI” na katılıp, konuşmasıyla katkıda bulunan  bir katılımcı olarak diyorum ki; Bundan sonraki süreçler, hastaya neşter atılıp, ölüm döşeğindeki hastanın kurtuluşu olacaktır!!!

                                                          ***

         …Ve hiç kimse bundan sonra; “Yine havanda su dövdüler” söylemini ağızlarına alamayacaklar!!! Tekrar ediyorum; Oldukça bilimsel / oldukça ayakları yere basan / oldukça Radikal ve de “KRAL ÇIPLAK “ diyebilen ve de medeni cesaret gösteren üç ayrı fiziki mekanda, üç ayrı “YUVARLAK MASA TOPLANTISI” n da, EĞİRDİR GÖLÜ’nü her yönüyle, bırakın canlı sistemin organlarını, dokularına inen bir 60 kişilik cerrahın üç ayrı “MANİFESTO” su ve bunların ne denli sevindirici bir ortak paydada / asgari müştereklerde birleşici noktaları saptamaları / bulmuş olmaları, radikal ve oldukça rasyonel bir bakış açından EĞİRDİR GÖLÜ’ nün sorunlarını ve çözümlerini, aynı sepette “ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” olarak sunmuş olmaları, takdirin üzerinde bir çalışmanın ürünüydü…

                                                         ***

        Altını kalın çizgilerle çizdiğim bir olguyu, sizlerle paylaşmadan edemem. Sayın valimizin aylar önce TARHAN’ a söylediği; “…Zeki bey, yakında çok sesli – çok disiplinli, farklı düşünce ve bakış açılarıyla bir araya gelmiş bilimsel ağırlıklı bir GÖL ÇALIŞTAYI gerçekleştireceğiz…” Evet, sayın valimizin dediği gibi oldu ve üç farklı fiziki mekanda, üç farklı disiplinli “üç YUVARLAK MASA TOPLANTISI” ile  bir “ORTAK AKLA” Limnoloji tarihine geçecek  imza atılmıştı bu ÇALIŞTAT’ la.

Teşekkürler”  sayın valim, teşekkürler Su Yönetimi Müdürlüğü, teşekkürler DSİ, teşekkürler SDÜ ve Su Enstitüsü ve teşekkürler üç yuvarlak masanın cengaverleri!!!

         YARIN:

        ÜÇ YUVARLAK MASADAN NE ÇIKTI?

       TARHAN’IN KALEMİNDEN…       

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap