TÜRK LİRASINDAN KAÇIŞ KASTEN Mİ KAMÇILANIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜRK LİRASINDAN KAÇIŞ KASTEN Mİ KAMÇILANIYOR
Haberin Tarihi: 2.9.2013 10:47:00 - Okunma Sayısı:1666 defa okundu.

TÜRK LİRASINDAN KAÇIŞ KASTEN Mİ KAMÇILANIYOR

 

            Nedense resmi görevlilerin ve para politikasını yöneten kurumların güttüğü yöntemler ve davranışları; VATANDAŞLARIMIZI KENDİ PARAMIZDAN KAÇMAYA VE YABANCI PARALARI EDİNİP BİRİKTİRMEYE YÖNLENDİRDİ.

            1-Sürekli enflasyon oranından da çok düşük negatif faiz uygulandı. Türk lirasını elinde, yastık altında, bankalarda veya kendi kasalarında bulunduranlardan; ağır ve orantısız vergiler alınmış oldu. Mevduat faizleri, enflasyona oranla  aşırı derecede düşük tutuldu. Vatandaşların bankalara yatırdığı paralar, enflasyonla eriyip gitti; sıfırlandı adeta!

            2-Bankaların verdiği faizin enflasyon oranının çok altında olmasına rağmen, bir de ondan vergiler kesildi. Böylece vatandaşlarımız dolar ve Avro'ya yönlendirildi. Oysa kendi insanlarımızın ve başkalarının; ellerinde ve hesaplarında TL tutması; devletimizin ve hazinemizin yararına olur. Her para bastıkça ve enflasyon azdıkça; onlardan aşırı ve yüklü miktarda servet vergisi hissettirmeden almış olursunuz.

            3- Türk lirası basımına aşırı hız verildi. Bu yolla da TL'nin değeri, döviz sayılan yabancı paralara göre, sürekli çok düşük kaldı.

            TÜRK LİRASININ DÖVİZLER GİBİ DEĞERLİ OLMASININ ÇOK YARARINI GÖREBİLİRDİK.  Dünyanın bize yakın ve uzak ülkelerindeki insanların bizim paramızı kullanması, biriktirmesi ve ülkelerindeki veya buradaki bankalarda tutması mümkün olabilirdi .

            4-Çevremizdeki ülkelerde yaşayan ve sayıları ülkemizin nüfusundan çok daha fazla olan Türk kökenliler ve imparatorluk zamanlarından beri kültürümüze yakın olanlar; bizden bölünen yeni ülkelerinde, değerli olan paramızı kullanıp biriktirebilirlerdi.

            Doları ve Avro'yu basan ve kullanan güçler, kendi paralarını sürekli değerli tutarak; tüm dünya insanlarının o paraları biriktirmesini teşvik ediyor. Biriktirilen dövizler yandığında, kaybolduğunda; değerleri, onları basanlara bağışlanmış oluyor. Bizimkiler ise, küçük hesaplarla yalnız kendi vatandaşlarımızı soymak veya kazıklamakla yetiniyorlar.

            İkinci cihan savaşı yıllarında Türk Lirası dünya çapında çok değerliydi. Belki savaşa katılmamayı başarmış olmanın da etkisiyle; ülkemiz tüm çevre ülkelere ve hatta uzaktakilere göre, daha yaşanılabilir ve geleceği parlak bir sığınma yeri olarak görünüyordu.  Yeniden o günlerin politikalarından ders çıkarmak ve paramızı değersizleştirmekten vazgeçmek; devletimizin ve vatandaşlarımızın mutluluğunu ve zenginliğini artıracaktır.

            (Merkez Bankasının dolar satması, dövizin yükselişini durdurur mu? Yoksa İstanbul'daki bazı zenginlerin on gün sonrasına göre; daha ucuza dolar almasına mı yarar?)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap