TARSU -23-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARSU -23-
Haberin Tarihi: 10.9.2013 13:52:00 - Okunma Sayısı:1695 defa okundu.

TARSU

 

-23-

            Onu üzen bir başka durum da hastane üzerine oynanan oyunlar. Gerçi ortalıkta bazı dedikodular sürüp gidiyor ama işin aslını içerden birinde dinlemekte büyük fayda var diye olayı soruyorum. Dr. Kazım Bey anlatıyor:

            “Eğirdir Hastahanesi üzerinde çok büyük bir oyun oynanıyor. Eğirdir Hastahanesi 1000(bin) yataklı bir hastanedir. Bu yönüyle hastane çevresinde tektir. Son zamanlarda Isparta’da bir bölge hastanesi kurulma uğraşı var. Ancak Isparta’da bölge hastanesinin kurulması için Isparta hastanelerinin gerekli olan yatak sayısı norma uygun değildi. Bu yüzden Eğirdir Eklem ve Rehabilitasyon Hastahanesi Isparta’nın önünde büyük bir engel oluşturuyor. Çözüm ise Eğirdir’in yatak sayısını binden aşağıya, beş yüz veya üç yüze çekmektir. Bu amaçla Eğirdir’e devlet akışı yavaş noktalarda yürümektedir. Hatta bu konuda Eğirdir’e beş yüz yataklı yeni hastane yapımından söz edilmektedir. Bunun nedeni, sözünü ettiğimiz bölge hastahanesini kurmak için 1000 yataklı Eğirdir Kemik Hastanesi’nin devreden çıkarılması çabasıdır.

            Hatta hastanenin depreme dayanıklı değil, tehlikeli bir durum var, söylentileri çıkarılmaktadır. Bunun da nedeni hastaneyi gözden düşürmek ve Isparta bölge hastanesinin önünü açmaktır.

            Burada dikkat edilmesi gereken nokta sağlığa hizmet eden bir doktor olarak hastane kurulmasına karşı olmam mümkün değildir. Benim buradaki tedirginliğim Eğirdir gibi çevrenin incisi ve uzun yıllara dayanan bir geçmişi olan hastanenin ortadan kaldırılmaya çalışılmasıdır.

            Ayrıca benim ileri sürdüğüm noktalardan bir diğeri de bu hastanenin Eğirdir merkez dahil çevresine hizmet vermiş olmasıdır. Eğirdir, Gelendost, Şarkikaraağaç, Sütçüler gibi ilçe hastalarının Isparta’ya gitmelerini hem ulaşım hem ekonomik açıdan doğru bulmuyorum.

            Böylesi bir hastanenin Eğirdir’den kaldırılması Eğirdir ekonomisine de ağır bir darbe vurur düşüncesindeyim. Bu yüzden Eğirdir hastanesi daha güçlendirilmeli ve beslenmelidir. Çünkü bu hastane kendi alanında ihtisaslaşmış bir hastanedir.”

            Dr. Kazım Bey, Eğirdir Eklem ve Rehabilitasyon Hastahanesi için böyle düşünüyor. Onun çemberinin merkezinde Eğirdir var. O her şeyden önce Eğirdir’i öne çıkarıyor. Söylediklerinin bir şikayet değil bir tedirginlik olduğunu çok iyi anlıyorum. Hastahane için yaptığı mücadeleleri yürekten destekliyor ve bu kutsal mücadelede kendisine üç günde,benim de imzamın bulunduğu, üç bin imzanın toplanmasını son derece anlamlı buluyorum.

            Konuşmaya öyle dalmışız ki öğlen saatinin bir hayli geçtiğinin farkına bile varmadık. Konuşmamıza burada son verip bitişikteki lokantaya gitmek üzere ofisten çıktık. Lokantadan ayrıldığımızda Kazım Bey’in şahsında Ali Erdoğan’ı görür gibi oldum.

            Eğirdir bir tarihe daha tanıklık etmişti. Ben de bir görevi yerine getirmenin mutluluğu içinde derin bir nefes alarak Eğirdir’in yolunu tuttum.

Kazım Bey’in göreve başladığı yıllarda görevde bulunan doktorlar şunlardı: Başhekim Dr İsa Köklü, Başhekim Yardımcısı Dr. Mahmut Ünal, Dr. Adil Altunay, Dr. Mehmet Çulhaoğlu, Dr. Nazmi Sezgin, Dr. Yılmaz Dağlı, Dr.İrfan Öztürk, Dr. Süleyman Korkmaz, Dr. Osman USMANBAŞ, Dr.Tuğrul Berker, Dr. Doğan Ekinci, Dr. Savaş Ağaoğlu, Dr. Ali Biçimoğlu.

-SON-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap