HAMİDELİ SEYAHATİ İZLENİMLERİ (5)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HAMİDELİ SEYAHATİ İZLENİMLERİ (5)
Haberin Tarihi: 30.9.2013 17:46:00 - Okunma Sayısı:1572 defa okundu.

Hamideli Derneği Hizmet Nişanı Töreni

14 Eylül 2013, Saat 14.00, Isparta

Sunucu: Hamideli Derneği’nin üyesi,

Jeoloji Yüksek Mühendisi Ahmet Hamdi Taşlıca.

            Hamideli’nin tarihi ve kültürü ile ilgili çalışmalara hizmet etmiş, Hamideli Derneği’nin gaye ve faaliyetine katkıda bulunmuş kişilere, bir şükran ifadesi olarak, Sultan 2. Kılıçarslan Nişanı ihdas edilmesi derneğimizce uygun görülmüş olup Hamideli Derneği’nin ilk hizmet nişanları şöyledir:

            1- “İlim Şehri Isparta” fikriyatının banisi, Sayın Vali Memduh Oğuz’a nişanının verilmesi için  Hamideli Derneği Başkanı Ramazan Topraklı’yı dâvet ediyorum.

            R. Topraklı: İLİM ŞEHRİ ISPARTA fikriyatının banisi Sayın Vali Memduh Oğuz Beyefendinin tarih ve kültürümüze yaptığı hizmetlerinin yanı sıra derneğimize verdiği unutulmaz desteklerinden dolayı Yönetim Kurulumuzun 04. 08. 2013 tarih, 2013-5 sayılı kararlarıyla kendilerine SULTAN 2. KILIÇ-ARSLAN NİŞANI verilmesi uygun görülmüştür. Bir şükran ifadesi olarak arz ederiz.

            Kendilerine bundan sonraki hayatlarında sıhhat, afiyet ve başarı diliyoruz.

            2- Miryokefalon Savaşı’nın yeri konusunda Hamideli Derneği’nin faaliyetine ve Ramazan Topraklı Beyin tarih ve coğrafya tezlerinin bilim camiasına tanıtılmasına büyük katkısı olan; Gazi Üniversitesi Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refik Turan Beyefendi’ye nişanı, kıymetli Hemşerimiz, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından verilecektir.

            3- “Medreseden Seraskerliğe Gâzî Hüseyin Avni Paşa” adlı kitabını yazarak ciddî bir tarih anlayışı uğruna mücadele eden, tarihçi Harputlu Bilal Sürgeç Beyefendi’nin nişanı, Gazeteci Metin Hasırcı Beyefendi tarafından takdim edilecektir.

            4- Derneğimizin maddî ve manevî destekçisi işadamı Âdem Öcal’a nişanını vermek üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç’ı davet ediyorum.

            5- Miryokefalon Zaferi’nin her yılki kutlamalarının en büyük destekçisi, Gelendost sevdalısı, Belediye Başkanı Halim Kıyak’a nişanını vermek üzere, Altınyay Okçuluk Derneği’nin Başkan Yardımcısı Kavsi Kemankeş Âdem Yılmaz’ı dâvet ediyorum.

            6- Yalvaç şehrini büyük bir kent haline getiren, Yalvaç’ın tarih ve kültürüne büyük emek harcayan, Yalvaç aşığı, Belediye Başkanı Tekin Bayram’a nişanı, Istanbul Talimhane Okçuluk Bölüğü Başkanı Kemankeş Adnan Mehel Beyefendi tarafından verilecektir.

            7- Tarihin anlaşılması hususunda neşredilen kitaplardaki haritalarının çiziminde büyük emeği geçen, Hamideli Derneği faaliyetlerinin fedakâr çalışanı, Ramazan Topraklı’nın en büyük yardımcısı, Ağrı-Diyadin doğumlu Haritacı Medeni Altın’a nişanını, Kırıkkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erişen Beyefendi vereceklerdir.

            8- İnsan ve tabiat aşığı, canlı hayatın korunması için çaba sarf eden, tarihi yolları adım adım dolaşan, resimleriyle kitaplarımızı süsleyen Afşar boyu, Farsak Aşireti, Adana/Kozan’dan Henisli Dağcı Halil Korkmaz’a nişanını, Gazi Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çetin vereceklerdir.

            9- Gazeteci Nasuh Özkan’a nişanını, Cumhurbaşkanı Danışmanı Emekli Albay Cemil Antalyalı vereceklerdir.

            10- Isparta adının geçtiği her işe hiçbir şey düşünmeden koşan, gecesini gündüzünü memleketimizin iyiliği için harcayan, derneğimizin faaliyetini kamuoyuna duyuran Gazeteci-Yazar Zeki Tarhan’a nişanı, Hamideli Derneği Başkan Yardımcısı Ömür Çelikdönmez tarafından verilecektir.

****

Hamideli Derneği Hizmet Nişanı Töreni:

15 Eylül 2013, Saat 14.00, Gelendost

            1- “Anadolu’nun Türkleşmesinde Dönüm Noktası: Sultan 2. Kılıçarslan ve Miryokefalon Zaferi” ile “Sultan 2. Kılıçarslan” ve daha birçok kitabın müellifi, dernek faaliyetinin değerli katılımcısı, Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Abdülhalûk Çay,a nişanı, Isparta Valisi Sayın Vahdettin Özkan tarafından verilecektir.

            2- Mazeretlerine binaen buraya gelemeyen Gazeteci-Yazar Nazif Kurucu ile Gazeteci Ferhat Koç’a nişanları ayrıca takdim edilecektir

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap